Evoluția fustelor de-a lungul a 100 de ani

By  | 

Moda evoluează foarte rapid și întotdeuna este interesant să îi urmărim evoluția. Iată cum s-au schimbat fustele pentru femei din 1920 până în prezent.

În anii ’20 se purtau fuste până la genunchi, iar tartanul era foarte la modă, țesătura fiind utilizată în ținute de orice fel, de la cele elegante la cele sport.

În anii ’30, femeile alegeau fuste puțin mai lungi, peste genunchi. Se purtau mai ales cele negre, bleumarin, albe sau bej.

În anii ’40, fustele mai colorate, până la genunchi, cu tăietura în A, erau cel mai des întâlnite. Deseori aveau broderii interesante.

În anii ’50, la modă erau jupoanele, care făceau fustele să pară mai înfoiate. Se punea accentul în special pe mișcarea fustei.

În anii ’60, fustele scurte în culori puternice erau cele mai în vogă piese vestimentare și se purta din nou tartanul.

Citește și: 3 exerciții ca să arăți perfect în fuste mini 

În anii ’70, femeile au revenit la fuste mai lungi, peste genunchi. Se purta pielea întoarsă și denimul.

În anii ’80, în toate magazinele de modă au apărut fustele plisate, mai ales pentru ținutele office. Și cine ar putea uita fustele din denim acid washed din acea perioadă?

În anii ’90, toate femeile alegeau fuste ușoare, cu design floral.

Începând cu anul 2000, în tendințe se aflau fustele mini din denim, deseori decorate cu paiete. Tot atunci se purtau cu fustele din material textil, cu o bandă lată în partea de sus și ușor plisate.

După 2010, tendințele indicau fuste scurte, vaporoase, cu pattern floral. Se mai poartă și fuste mini drepte cu nasturi, dar și cele asimetrice (mai scurte în față, mai lungi în spate).

Urmărește și tu clipul de mai jos și spune-ne printr-un comentariu care sunt fustele tale preferate:

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *