Zambetul iti pune cariera pe tava

By  | 

„Debate smile”, așa au denumit analiștii politici zambetul pe care dacă-l arunci în arena unei discuții aprinse, vei culege laurii victoriei. Trucul funcționează de minune și în mediul profesional, precum vei vedea.

O discuție importantă cu șeful. Fie că-i prezinți un plan de atac pentru următoarele luni sau analizați un proiect la care ai muncit, nu uita că, indiferent câte emoții ai sau câte nopți nedormite s-au strâns, e bine să nu intri în biroul șefului cu fața lungă.

Zâmbește dinainte de a pune mâna pe clanță și așază-te pe scaun ca și cum acea discuție nu este una vitală pentru tine. Te-ar ajuta și puțin iluminator pentru a avea o față radioasă și a părea mai încrezătoare.

Trucuri Feng Shui pentru succes în carieră

Disputa cu un coleg. Este inevitabil ca, din când în când, să mai ai câte o dispută cu vreun coleg de birou – nu uita că sunt oamenii cu care petreci mai mult timp decât cu familia, iar mediul în care vă aflați este unul stresant, care incită la ceartă. Deci, data viitoare când un coleg te nedreptățește, nu da replica – nu vei reuși decât să-l stârnești mai tare. Adoptă o mină calmă, ca și cum nimic nu s-ar întâmpla, zâmbește și încearcă să aplanezi conflictul invocând faptul că este vorba de o neînțelegere și că această discuție nu-și are rostul.

Negociere dificilă. În ziua de azi, nu mai ajungi de multe ori să negociezi față-n față cu un potențial client, ci pe Skype, prin videoconferințe sau chiar la telefon. Dar chiar și atunci, un zâmbet adăugat unui discurs bine argumentat îl va convinge pe partenerul tău de afaceri să semneze contractul. „Oamenii interacționează diferit, chiar și la telefon, dacă le zâmbești, iar acele mici îmbunătățiri pe care le aduci comunicării sunt cele care îți pot transforma ziua în una grozavă sau îngrozitoare”, a declarat doctorul Mark Stibich, de la University of California, pentru publicația Guardian.

Comments

comments