Vrei sa fii mai calma si mai fericita?

By  | 

Nu, secretul nu constă nici ȋn medicamente şi nici măcar ȋn remedii naturiste minune, cu toate că ajută mult la a calma sistemul nervos. Secretul unei vieţi mai liniştite se află ȋn tine şi nu este atât de greu de scos la iveală, ȋţi spunem noi ce ai de făcut.

Mai ȋntâi de toate, deschide fereastra de dimineaţă, “umple-te” cu soare, ȋntinde-te şi spune-ţi că te aşteaptă o zi minunată. Apoi, ȋncepe pas cu pas să te cunoşti mai bine: află ce-ţi place cu adevărat, ce-ţi doreşti de la viaţă, de la un iubit sau de la prieteni, care-ţi sunt defectele, calităţile şi atuurile corpului tău.

Mantra ta: “Am timp pentru…”
… completează cu activităţi care te transformă ȋntr-o femeie mai bună. Astfel, ai timp… să faci o oră de sport dimineaţă, ȋnainte de muncă şi da, te poţi trezi la ora 6 pentru asta, iar dacă ai nevoie de motivaţii, ȋţi spun doar că durerile tale de spate vor dispărea fără urmă odată cu burtica.

De asemenea, ai timp să iei câte o pauză scurtă la fiecare două ore de muncă, o pauză ȋn care să asculţi muzica preferată, să dansezi, să ieşi la o scurtă plimbare, să stai la soare, să meditezi… să te bucuri de viaţă ȋmpreună cu cea mai preţioasă fiinţă din viaţa ta – tu.

La ce mă gândesc acum?
Dacă nu ai observat, ne petrecem viaţa pe pilot automat, nu ne dăm seama nici ce facem, nici ce mâncăm, nici ce iubim, mai nimic pentru că suntem prea ocupate cu a ne gândi la un viitor care mai are de aşteptat sau la un trecut care ne-a făcut probleme. Da, putem spune că nu suntem “oamenii prezentului”, dar că ar trebui să ne chinuim să fim.

Pentru a fi mai prezentă ȋn viaţa ta, fă acest exerciţiu: pune-ţi mobilul să sune la două, trei ore ȋn weekend, dar şi ȋn timpul zielor de lucru, iar când ȋl auzi sunând, ȋntrebă-te:”Pe unde umbla mintea mea ȋn acel moment? De ce nu eram 100% focusată pe ce făceam?”. Astfel, te vei obişnui să fii cu mult mai prezentă şi mai conştientă.

5 trucuri pentru a fi mai fericită

Sfaturi pentru o viata mai fericita la 20 de ani

Comments

comments