Vrei sa ai succes? Iubeste-ti rivalii

By  | 

Iubeste-ti rivalii și vei deveni mai puternică. Vezi mai jos motivele!

 Te motivează să muncești mai mult

Puțină competiție constructivă nu strică nimănui, mai ales atunci când vorbim despre dezvoltarea profesională. Având un rival pe care nu trebuie să-l scapi din ochi, vei fi mai motivată să muncești din greu și să-ți setezi idealuri tot mai înalte. Deși nu ar trebui să-ți vezi cariera ca pe o cursă, competiția face minuni din punct de vedere al productivității.

Cum îți stabilești obiective în viață

Îți mențin orgoliul intact

Te-a lovit din plin o remarcă răutăcioasă? Inamicii noștri se pricep de minune să lovească chiar în punctul slab, dar vorbele lor aspre au beneficiul neașteptat de a te readuce cu picioarele pe pământ. E dificil să faci exces de aroganță în prezența rivalilor tăi. Rivalii ne forțează să fim atenți la ceea ce spunem și să nu ne exprimăm o opinie fără să o gândim în prealabil.

Totuși, dacă oponentul tău nu ține cont de nici o regulă și te îngrijorează faptul că ar putea folosi o afirmație de-a ta pentru a-ți „păta” imaginea, cea mai sigură opțiune este tăcerea – dacă situația o permite. De exemplu, nu e recomandat să rămâi fără replică în sala de ședințe, la serviciu, dar dacă te afli la un grătar cu prietenii, e mai înțelept să te abții de la comentarii ce ar putea strica atmosfera.

Îți spun adevărul verde-n față

Întreabă o prietenă sau o colegă cu care te înțelegi bine: „Rochia asta îmi face fundul mare?” și te poți aștepta la o gamă largă de răspunsuri, fiecare minuțios construit pentru a te feri de crudul adevăr. Oamenii care te iubesc vor încerca întotdeauna să te menajeze, dar rivalii tăi nu au asemenea principii. Însă, chiar dacă ești de părere că vorbesc urât despre tine, unele aspecte ale criticilor lor ți-ar putea aduce beneficii din punct de vedere al dezvoltării personale. Ideea e să înveți cum să deosebești partea jignitoare a afirmațiilor lor de cea care conține observații pertinente. Dacă descoperi o fărâmă de adevăr în ceea ce s-a spus, folosește-o pentru a te îndrepta pe viitor. Totuși, încearcă să nu te lași măcinată de nimic.

Comments

comments