Vrei blog? Iata ce trebuie sa stii

By  | 

Trăim într-o eră când tehnologia e o constantă a vieţii de zi cu zi şi când trendurile în orice domeniu se mută în online. Iată ce trebuie să ştii dacă vrei şi tu să ai blog !

Statisticile dezvăluite de BRAT (Biroul Român de Audit Transmedia) arată că în România, 68% din persoanele cu vârste între 16 şi 64 de ani sunt utilizatoare de internet. Adică aproximativ zece milioane jumătate de oameni au acces la internet şi îl folosesc, iar România pe primul loc în Europa în ceea ce priveşte viteza de download pentru conexiuni broadband: 55,54 Mbps. Nu stăm rău, iar tinerii şi nu numai, îşi deschid din ce în ce mai des bloguri sau site-uri pentru business-uri personale sau pentru diverse proiecte profesionale. Iată reguli de care să ţii cont atunci când îţi propui să îţi deschizi un blog :

Fa-ti un business plan

Ia o foaie de hârtie sau scrie în telefon, dacă vrei, coordonatele unui business plan. Notează ce viziune ai pentru acesta, ce misiune va avea blogul tău, cine va fi publicul tău şi ce secţiuni va include blogul.

Include şi…

Gândeşte-te pe termen lung la blogul tău. Propune-ţi chestii concrete şi stabileşte-ţi visuri. Vrei să faci bani din el ? Perfect. Vrei să fie mai interactiv ? Foarte bine, notează ce invitaţi surpriză vei avea pe blog pentru a-ţi creşte traficul. Vezi ce rivali ai, care este piaţa şi cu cine te vei lupta.

Buget

Întreabă-te cât ai de gând să investeşti în blog, ce buget aloci pentru promovare. Facebook-ul îţi oferă tot felul de variante şi preţuri pentru a-ţi promova pagina de comunitate a blogului şi postările, deci consideră şi opţiunea asta. Gândeşte-te şi la alte reţele de socializare, precum Pinterest, Twitter, Instagram etc şi propune-ţi să observi, în timp, pe care dintre ele ai o comunitate generoasă. Apoi investeşte în aceea care îţi aduce cei mai mulţi urmăritori.

Fii creativa

Gândeşte-te la concursuri pentru viitorii tăi fani, inspiră-te din cum procedează alţi bloggeri cu experienţă şi fii activă pe blog. Scrie aproape zilnic sau stabileşte câte o tema fixă pentru anumite zile ale săptămânii, astfel ca cei care te citesc să ştie că marţi e ziua ţinutei tale preferate sau că duminică scrii recenzia unui film proaspăt vizionat. Pe scurt, documentează-te şi lasă-ţi creativitatea să zburde. Succes!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *