Visuri erotice bizare? Nu te alarma!

By  | 

Unele visuri erotice îți lasă un zâmbet pe față, în timp ce altele te fac să te jenezi de propriile fantezii ciudate. 

În timp ce unele visuri sunt adevărate „tratații” nocturne (ca acelea în care te visezi într-un weekend romantic pe yacht cu Zayn Malik), altele – în care se „face” că îți înșeli iubitul cu un altul cu care nici măcar nu folosești protecție – sunt, fără doar și poate, coșmaruri. Un nou studiu efectuat la universitatea Montreal demonstrează că femeile au din ce în ce mai des visuri „picante”, așa că e foarte probabil ca și tu să te numeri printre acelea cărora Moș Ene le urează somn… presărat de picanterii sexuale.

Există însă și o latură amuzantă cu privire la visurile care includ sex: de regulă, acestea nu au nici o legătură cu sexul propriu-zis. Ci sunt doar un simbol ales de către creierul tău. Așa că nu e cazul să le „traduci” ad-literam. Specialiștii spun că visurile sexy scot la iveală cele mai adânci frici și dorințe ale tale, pe care în timpul zilei nu le înfrunți, dar care trebuie rezolvate și „ies” la suprafață în timpul somnului.

Descoperă cum te pot ajuta cele mai comune visuri erotice să-ți identifici și rectifici realele probleme.

Sex cu fostul

Un vis în care te culci cu un tip din trecut te face să te întrebi intrigată dacă nu cumva încă mai nutrești sentimente pentru el, dar cel mai probabil nu e cazul. Ex-ul respectiv ar putea fi un substitut pentru cel cu care ești în prezent. Subconștientul tău tinde să-l înlocuiască pe cel cu care te întâlnești acum cu o dragoste mai veche.

Visurile date uitarii revin pentru a-si cere drepturile

Asta-i bine, dacă visul avea conotații sentimentale, dar dacă tipul din vis nu se comporta frumos cu tine, ar putea fi o alertă a subconștientului că actualul partener ar putea poseda una dintre trăsăturile negative ale fostului. Psihicul tău s-ar putea „agăța” de ceva de care tu încă nu ești conștientă. Privește-l ca pe un potențial semnal de alarmă.

Scenarii lesbiene

Dacă ești heterosexuală și ai un vis erotic cu altă femeie, nu înseamnă că în realitate te afli în stadiul de negare a orientării sexuale. Deseori este vorba de recunoașterea prieteniilor. Apropierea din punct de vedere emoțional cu o femeie se poate manifesta ca o legătură la nivel fizic ce are loc sub forma unui vis. Multe visuri sexuale sunt înrudite cu afecțiunea. De exemplu, după ce ai o conversație grozavă cu un amic sau când îți faci o nouă prietenă, e posibil să visezi că ai un contact intim cu respectiva persoană.

Infidelitate

Anxietatea și rușinea pe care le resimți când te trezești din visul în care-ți înșelai iubitul reflectă o vină care te împovărează în viața reală. Poate că l-ai mințit sau ai încălcat granița bunului simț flirtând cu un alt tip.

5 lucruri surprinzatoare care te fac sa visezi frumos

Pe de altă parte, dacă el e cel care te trădează pe tine în vis, e posibil să însemne că ești nesigură pe iubirea dintre voi. Într-o relație de început, e firesc să nu fii convinsă că el e suficient de implicat. Dacă însă sunteți de ceva vreme împreună, e posibil să ai un asemenea vis când ceva îi distrage atenția de la tine. Exemplu: primește o promovare care-l solicită enorm.

Sex neprotejat

Când visezi că-ți „faci de lucru” cu cineva în dormitor și nu folosiți prezervativ și poate ai contactat vreo BTS îți poate induce o stare de panică majoră – cel puțin până te trezești. Întreabă-te dacă te simți neocrotită din punct de vedere emoțional. Poate că nu ai încredere deplină în partenerul tău, sau te atrage puternic cineva cunoscut recent și te simți vulnerabilă.

Un partener sexual bizar

Superman. Șeful tău autoritar. Vecina de vis-a-vis. De ce ai avea un vis erotic cu cineva de care ești 100% sigură că nu te simți atrasă? Păi, fizic, e posibil să nu-i dorești, dar să vrei ceva ce posedă ei. Poate că încerci să devii o personalitate TV sau tânjești după o promovare sau după un amant. Făcând sex cu acea persoană arată că subscrii realizărilor ei. Vestea bună e că visul apare atunci când ești în plină desfășurare de a-ți atinge un scop.

5 cele mai comune vise ale barbatilor

Ești agresată sexual

Un vis în care te simți constrânsă să faci un anume lucru (ca atunci când iubitul tău îți împinge capul către zona lui intimă), denotă un simț scăzut al controlului, al puterii. Ești probabil îngrijorată că dacă ții piept provocării, vei pierde ceva important. De exemplu, poate niciodată nu ai ținut piept unei certe cu iubitul tău de teama că s-ar putea să te părăsească.

Visurile în care ești violată sunt și mai alarmante. În cazul în care nu ți s-a întâmplat așa ceva în realitate, semnificația lor e adeseori blândă. Specialiștii spun că de regulă visezi așa ceva când ești în stadiul de flirt sau incipient al unei relații cu un nou tip și încă nu ați ajuns în așternuturi. Visul poate „spune” că el îți încalcă zona ta de confort. Deși ți-e teamă, ai totodată și o senzație de plăcere. Însă și acesta, ca și majoritatea visurilor, nu merită să-ți pierzi somnul pentru el.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *