Vei fi tratata mai bine daca porti pantofi cu toc

By  | 

Oricare fată COSMO adoră să poarte tocuri! Atitudinea ni se schimbă atunci când încălţăm nişte pantofi frumoşi, devenim dintr-o dată mai feminine şi senzuale, iar încrederea în sine creşte. Dacă aceste motive nu te-au convins, află că bărbaţii tind să se poarte mai frumos cu femeile care poartă tocuri.

Eşti puţin confuză, nu-i aşa? Ei bine, un studiu publicat în Archives of Sexual Behavior arată că atitudinea bărbaţiilor faţă de femei se schimbă atunci când acestea poartă tocuri. Cei care au condus experimentul au ales câteva femei pe care le-au îmbrăcat identic, dar care au purtat pantofi negri cu toc de diferite mărimi: fără toc, cu toc de 5 cm şi cu toc de 9 cm.

Pantofii potriviti pentru orice tip de blugi

Prima dată, femeile au fost rugate să abordeze oameni la întâmplare, pe stradă, pentru a-i ruga să răspundă unui chestionar. Rezultatele au fost foarte interesante: femeile cu tocuri înalte au primit cele mai multe răspunsuri de la bărbaţi între 25 şi 50 de ani, 83% dintre bărbaţii abordaţi oprindu-se să răspundă chestionarului. Când femeile au purtat pantofi fără toc, în schimb, doar 47% dintre bărbaţi au acceptat să ajute.

Apoi, aceleaşi femei au fost rugate să meargă normal pe stradă şi să scape „accidental” o mănuşă. 93% dintre bărbaţi s-au grăbit să ia de pe jos mănuşa pierdută pentru a o returna posesoarei de drept, dacă aceasta purta tocuri înalte. Procentul scade la 62% în cazul în care tipa nu purta tocuri.

5 pantofi potriviti pentru seara perfecta

Următorul test a avut loc într-un bar. Femeile s-au aşezat la bar, cu picioarele la vedere, aşteptând să fie abordate de un bărbat. Cele care au purtat tocuri au reuşit să capteze atenţia cuiva în 7,49 minute, în medie, în timp ce celelalte au aşteptat aproape un sfert de oră.

Rezultatele arată că tocurile înalte sunt asociate cu o senzualitate mai mare, atractivitate fizică mai mare, frumuseţe şi dorinţa de a ieşi la întâlniri”, spune Nicholas Gueguen, autorul studiului.

Ce incaltaminte se potriveste conformatiei tale

Studii ulterioare au arătat clar acest lucru. Mai mulţi bărbaţi au fost puşi să se uite peste nişte fotografii cu femei purtând diferite perechi de pantofi cu toc şi, chiar dacă în unele poze modelul era acelaşi, femeile cele mai atractive au fost alese cele care purtau tocuri înalte.

Poate că nu ai o zi proastă atunci când ieşi în oraş şi nu prea eşti abordată de bărbaţi… poate că de fapt tocurile tale nu sunt destul de înalte!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *