Utilizari alternative pentru oja

By  | 

Credeai că oja poate fi folosită doar pentru manichiură? COSMO îți prezintă și alte moduri în care o poți utiliza.

Oricine ar trebui să țină ojă în casă, chiar și bărbații! Nu ne referim la o colecție imensă de oje, bineînțeles, însă lacul de unghii incolor și 2-3 oje colorate sunt un must have!

Iată câteva utilizări alternative pentru ojă:

Cu siguranță și tu ți-ai pierdut măcar câțiva nasturi de-a lungul vieții, nu? Dacă nu ai chef să verifici mereu dacă nasturii s-au slăbit, pentru a-i coase mai bine, e foarte simplu să aplici un strat subțire de lac transparent peste ață. În acest fel, nasturii nu vor mai cădea… cel puțin nu atât de repede.

Cum alegi nuanta de oja care ti se poriveste?

Dacă ai prea multe chei asemănătoare, poate fi greu să o nimerești pe cea potrivită uneori – în special după o seară în club și ceva alcool. Colorează-le diferit cu ojă și vei găsi imediat cheia potrivită!

Șurubul de la ochelarii de soare sau de vedere se slăbește mereu și îți e teamă că îl vei pierde? Aplică un strat subtire de lac transparent peste el și va sta fixat. Ideea funcționează pe orice șurub, bineînțeles.

Toată lumea urăște cercurile de rugină din baie, lăsate de spuma de ras sau fixativ. Aplică un strat de ojă pe fundul recipientului pentru a nu mai lăsa urme de rugină pe suprafețe.

Ce trebuie sa stii despre oja semipermanenta

Dacă vrei ca literele și cifrele să nu se mai șteargă de pe tastatură, aplică un strat de lac transparent peste butoane.

Porți accesorii cu pietre? Înseamnă că și ție ți-a căzut măcar o dată o pietricită de pe inelul preferat. Acoperă pietrele cu un strat de lac pentru a rămâne fixate mai mult timp.

Când eram mică, mama m-a învățat că o femeie trebuie să poarte mereu cu ea în geantă un lac transparent. Nu pentru unghii, bineînțeles, ci pentru dresuri! Dacă ți-ai agățat dresul și nu vrei ca ruptura să se întindă pe tot piciorul, o poți opri cu puțin lac de unghii. Ai grijă să nu ți se lipească de picior, totuși!

Tu ce alte utilizări alternative cunoști pentru ojă?

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *