Trucuri pentru curatenia de primavara

By  | 

Curăţenia de primăvară este necesară, dar nu e tocmai cea mai plăcută activitate, mai ales pentru că dacă ai timp liber preferi să te relaxezi sau să ieşi la o plimbare prin parc. Din fericire, dacă urmezi câteva sfaturi foarte simple, o vei termina în timp record, fără foarte mult efort!

Pentru început, gândeşte-te la o strategie. Curăţenia generală nu se face haotic (decât dacă vrei să pierzi o grămadă de timp şi să îţi faci nervi), ci trebuie să fii puţin organizată. Gândeşte-te ce anume ai de făcut, dacă ai toate produsele necesare, apoi ia sarcinile rând pe rând.

Sfaturi pentru reorganizarea garderobei

Unele persoane preferă să termine complet o cameră înainte să treacă la cealaltă, dar vei vedea că este mai simplu dacă întâi vei lua sarcinile pe rând şi vei trece din cameră în cameră. 

Însă înainte să începi curăţenia propriu zisă, adună toate lucrurile de prin casă şi, pune-le la locurile lor sau aruncă-le. Gândeşte-te de cât timp nu ai mai folosit un anumit obiect, dacă îţi place atât de mult, dacă ai nevoie de el cu adevărat şi decide ce arunci şi ce păstrezi. Cel mai probabil şi tu vei strânge multe pungi de gunoi pline doar cu obiecte nefolositoare.

În unele zone din casă (baia, bucătăria) vei avea puţin mai mult de curăţat, dar nu îţi face griji, poţi folosi un truc foarte folositor pentru a termina mai repede şi cu ele. Cât timp cureţi altceva prin casă, aplică produsele de curăţare pe zonele mai murdare şi lasă-le să acţioneze, pentru ca atunci când te ocupi de ele murdăria să fie deja pe jumătate dizolvată. În acest fel, nu îţi vei mai pierde atât de mult timp frecându-le.

Cum se curata incaltamintea din piele intoarsa

Este recomandat să cureţi baia la final, pentru că vei reveni aici din nou şi din nou atunci când speli cârpele sau mopul folosite în celelalte camere.

Nu uita să mai deschizi geamurile din când în când! Vei folosi multe produse chimice şi nu este recomandat să petreci mult timp în vaporii acestora.

De asemenea, este important să schimbi des sau să cureţi şi buretele de baie şi pe celelalte pe care le foloseşti la curăţenie. Buretele de baie se pune odată cu hainele în maşina de spălat la două săptămâni, iar bureţii de bucătărie se spală bine cu detergent, se pun la cuptorul cu microunde 2-3 minute, apoi se spală iar.

Tu ce trucuri foloseşti la curăţenia de primăvară?

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *