Trucuri istete in bucatarie

By  | 

Oricât de mult sau de puţin timp petreci în bucătărie, contează să ştii trucuri isteţe care îţi pot face viaţa mai uşoară atunci când găteşti.

Există câteva sfaturi care te pot ajuta să gătești preparate delicioase într-un mod mai simplu și să îți ușurezi munca din bucătărie!

Iată lista COSMO de trucuri istete in bucatarie!

Apă cu lamaie

Într-o tăviţă cu forme speciale pentru brioşe, aşază felii de lămâie şi umple cu puţină apă. Dă la congelator, iar atunci când bei apă, pune o felie de lămâie congelată în carafă. În plus, pentru musafiri, trucul ăsta va da super bine.

Zahăr brun

Ştiai că dacă pui câteva bucăţi de bezea moale în recipientul unde ţii zahărul brun, previi ca acesta să facă cocoloaşe sau să se întărească? În plus, acestea îl menţin moale şi uşor de folosit atunci când vrei să prepari ceva rapid.

Miere lichidă

Dacă mierea din borcan s-a zaharisit, aşază vasul într-o oală cu apă pe care ai dat-o în fiert şi lasă mierea să se topească. Aburii şi căldura apei o vor readuce la forma ei lichidă. Ce fain!

Cuburi de albuș

La unele reţete de prăjituri foloseşti doar gălbenuşul, dar pentru a salva albuşurile şi să nu le arunci inutil la gunoi, îngheaţă-le. Da, ai citit bine! Toarnă albuşurile în forme pentru cuburi de gheaţă şi dă-le la congelator. Foloseşte-le proaspete la următoarea reţetă. Spor!

picjumbo.com_File0120

Foto: Picjumbo.com

Înghețată porționată

Ustensilele cu care iei îngheţata din cutia lor uneori nu sunt foarte eficiente, mai ales când îngheţata e super congelată. Foloseşte în schimb cel mai ascuţit şi puternic cuţit pe care îl ai în bucătărie. Astfel vei felia mai uşor îngheţata, fără să aştepţi să se mai topească.

Banane coapte

Când la supermarket nu găseşti decât banane verzi, nu te posomorî. Cumpără-le aşa şi, odată ajunsă acasă, aşază-le pe o hârtie de copt şi dă-le la cuptor până se coc. Genial!

Torturi cremoase

Ştii genul acela de torturi pline de cremă şi cu blaturile însiropate? E nebunie când le tai, pentru că acele tipuri de cuţite de tăiat torturi rămân mânjite cu cremă, iar feliile arată cam ca după război… Un truc foarte bun este să ţii cuţitul sub apă fierbinte, apoi şterge-l cu un prosop şi abia apoi taie tortul. Dacă tai tot tortul, e posibil să repeţi procesul, dar merită efortul!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *