Trucuri de energizare

By  | 

Oamenii muncesc mai mult şi alocă mai puţin timp momentelor gen happy hour, ceea ce conduce la o stare apatică. Din fericire, nu e nevoie nici de timp mult şi nici de bani grămadă ca să te revitalizezi. Iată câteva tactici.

O partidă de sex de dimineaţă te energizează! Chiar şi o sesiune de orgasme auto-provocată la duş îţi prinde bine, pentru că în urma ei, un cocktail de dopamină şi oxitocină îţi este eliberat în corp, făcându-te să te simţi mai bine. 

Presară puţină scorţişoară în cafeaua de dimineaţă. Nu numai că te înviorează, dar s-a demonstrat printr-o cercetare că aroma acestui condiment scade anxietatea şi stimulează acea parte a creierului responsabilă cu a te menţine în alertă.

Uită de pacheţelul de acasă şi ia masa în oraş, în pauza de prânz. Eliminând rutina, stârneşti adrenalina să „alerge” cu spor şi să-ţi inducă o stare de bunădispoziţie.

Fă-ţi un playlist special pentru zilele de miercuri şi ascultă-l la iPod, în maşină sau oriunde – ideea e să-ţi revitalizezi tonusul atunci când înfrunţi traficul şi aglomeraţiile intense.

Îţi plac cumpărăturile on-line? Înscrie-te pe site-urile favorite şi optează pentru ziua de miercuri pentru a primi alertele cu reduceri sau newsletter cu produse noi. Chiar dacă nu achiziţionezi nimic, îţi vei anima ziua.

Fă-ţi de pe-acum planuri pentru sâmbătă seara. Sau pune la punct o ieşire la un concert peste câteva luni sau o vacanţă de toamnă. Doar imaginându-te făcând respectivele lucruri, te vei simţi mai relaxată.

Iubeşti trandafirii? Cumpără un buchet de flori şi aşază-l pe biroul tău. Anumite culori îţi îmbunătăţesc starea: galbenul urcă nivelul fericirii şi roşul amplifică starea de incitare. 

Poate suna frivol, dar schimbă-ţi fundalul ecranului calculatorului tău des. Foarte des! Reminderul vizual contracarează starea de apatie! Vei zâmbi la amintirea nopţii de pomină de sâmbăta trecută sau privindu-ţi iubitul cum se juca cu un căţeluş din parc.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *