Traieste-ti viata la maximum!

By  | 

Ai cu ce te lăuda, și bine faci! Însă COSMO te provoacă să-ți creezi viața… perfectă!

Știi vorba aceea: transformă fiecare zi în una specială! Să știi că nu e doar o zicală, ci e chiar o atitudine bună de adoptat pentru a-ți optimiza viața. „Dacă ești îndrăzneață, vei fi mai creativă și îți extinzi sfera experiențelor. În plus, vei fi o persoană mai interesantă – toate aceste atuuri atrag succesul pe parcursul timpului“, sfătuiește prof. dr. Heidi Grant Halvorson, autoarea cărții Succeed (disponibilă pe amazon.com). Și aici nu e vorba doar de curajul de a învăța windsurf , adică de a dobândi noi aptitudini sau de a-ți găsi noi hobby-uri, ci de cum să transformi multe dintre lucrurile pe care deja le faci, în chestii nemaipomenite și speciale.

Deci, cum să fiu mai curajoasă?

„Curajul este o atitudine, nu doar o calitate pe care poți s-o scoți din joben, la comandă“, explică Olivia Mitchell, coach profesionist. „Și unul dintre cele mai bune exerciții prin care poți deveni mai curajoasă este să înveți, cu timpul, să îți expui punctul de vedere în fața cât mai multor oameni“, continuă ea. Iată câteva puncte de pornire:

Resusciteaza-ti viata amoroasa

  • Nu te mai purta cu mănuși. Noi, la COSMO, am mai spus-o! Când trăiești în permanență cu grija să-i faci pe cei din jur să te placă, riști să-ți pierzi din vedere țelul, și implicit nu îți mai poți permite să spui tot ce gândești! Sigur, nu e foarte plăcut când știi că cineva nu te simpatizează sau e supărat din cauza a ceva ce tu ai zis, dar situațiile astea sunt inevitabile în viață, așadar renunță să te mai străduiești. Fii tu însăți și nu-ți mai face griji pentru cei care te privesc cu… sprânceana ridicată! „Pe birou, țin un post-it pe care scrie <Te străduiești mereu să faci lumea să te placă? Ăsta e un semn de mediocritate.> – citatul lui Oren Harari îmi dă putere și nu mă lasă să uit că trebuie să fiu tare“, încheie Mitchell.
  • Fii provocatoare! Și nu, nu mă refer la aspectul vestimentar. Ci la faptul că atunci când vorbești în fața unor colegi sau iei cuvîntul la o ședință, nu trebuie să-ți faci probleme dacă ai stârnit o discuție în contradictoriu sau dacă „intrigi“ cel puțin un participant prin ceea ce spui. „Provoacă oamenii să-ți dea replică, și chiar să îți contrazică ideile, altfel, dacă toți aprobă apatic din cap, fii sigură că ești mult prea drăguță cu ei“, accentuează profesoara de coaching.
  • Bye-bye, argouri! Limbajul de „umplutură“ și „lianele“ verbale dintre fraze îți scad din veridicitate atunci când vorbești și reduc puterea mesajului pe care vrei să-l transmiți. Așadar, vorbește „curat“!

Pot mai mult!

Exact. Plusează pe calitățile pe care le ai, scoate-le (fără rușine) tot timpul în evidență, și nu lăsa timpul să treacă degeaba pe lângă tine.

5 aplicatii pentru o viata mai glam

Dar, de asemenea, pentru a obține victorii, trebuie să vrei să te păstrezi sănătoasă – studiile au arătat că persoanele care înțeleg riscurile unor obiceiuri de viață nesănătoase au făcut alegeri mai bune indiferent de situația în care se aflau.

  • Asteniile de sezon și stările apatice pot fi combătute prin expunere la soare – deci profită din plin de sezonul călduros cât încă mai beneficiezi de el, recomandă un studiu realizat la Universitatea North Carolina din SUA.
  • Fitness-ul și mersul pe jos sunt tratamente eficace ale depresiei, conform unei descoperiri a Institutului de Nutriție din L.A. – e greu să te urnești primele dăți, însă ai voința să îți învingi comoditatea.

Împinge limitele

Lista de idei pentru a repeta unele lucruri… însă într-o manieră nouă!

15 minute pe zi pentru o viata mai buna

  • Obișnuiai să sărbătorești marile reușite – cum ar fi o promovare sau că ți-ai luat un apartament? De azi înainte, celebrează micile victorii oferindu-ți un mic răsfăț – cum ar fi faptul că te-ai dus regulat la sală în ultima lună și, drept răsplată, te programezi pentru un masaj de relaxare la un spa rafinat.
  • Condimentează-ți machiajul. Da, niște bucle lejere făcute rapid cu ondulatorul, înainte să ieși seara în oraș sunt perfecte, dar ce-ar fi să îndrăznești un fard pentru pleoape cu irizații aurii și o pereche de gene false? O să vezi diferența!

Antrenează-ți creierul

Pune-ți următoarele întrebări și capătă acel imbold de a fi mai curajoasă!

1 Aș fi fost impresionată dacă altcineva ar fi făcut același lucru ca și mine?

Dacă da, continuă. Dacă nu, exersează ideea până când atinge pragul „wow!“.

2 Ce vreau să obțin din asta?

Privește orice task ca pe o misiune pe care o ai de îndeplinit (chiar și una minoră), astfel te asiguri că primești cea mai bună răsplată.

3 Ce ar face persoana X?

Gândește-te la o tipă pe care o admiri. Imită-i felul de a acționa într-o anumită situație. Da, exact, însușește-ți-l!

Comments

comments