Traieste colorat intr-un decor alb-negru

By  | 

Oricit de simpla ar parea alaturarea intre culoarea zapezii si cea a intunericului, obiectele dintr-o camera nu pot fi alese la intimplare. COSMO iti ofera citeva sugestii si iti arata unde si-ar gasi cel mai bine locul, dar nu inainte de a-ti spune ca, daca avem de-a face cu o camera destul de mica, nici ca se putea decora mai bine altfel decit in alb si negru. Camera ta va arata mereu curata si va avea un look elegant! Plus ca e o combinatie care nu se demodeaza niciodata…

Alb, negru si atit?

Trebuie sa hotarasti din capul locului daca mai e loc de altceva decit alb si negru in camera pe care vrei s-o redecorezi. Desigur, nu e cazul sa scoti cu totul pardoseala, insa, daca ai, de exemplu, un parchet maro roscat, se va impune destul de mult, asa ca va trebui sa gasesti o modalitate de a-l acoperi aproape complet.

Poti apela la o mocheta pentru toata suprafata sau la un covor de mijloc cit mai mare. Ideal ar fi sa fie alba, insa vei avea mult de furca la curatenie. Alege mai bine un covor alb imprimat cu negru, cu modele pe care sa nu se vada imediat murdaria.

Vrei o idee “crazy”? Masoara-ti camera si apoi cumpara carpete mici, rotunde, albe si negre in numar egal, si coase-le intre ele!

Patru pereti

Un lucru extrem de important il reprezinta si peretii… daca nu-s albi, atunci nu vom putea vorbi despre o camera in alb-negru! Apoi, ramele, tablourile sau candelabrele negre nu vor mai avea acelasi impact daca-s asezate pe un alt fundal.

Desigur, poti opta pentru dungi negre pe alb pe o portiune limitata de zid. Nici posibilitatea de a aplica un tapet nu este exclusa!

Mobila…

Poate fi compusa din piese albe si negre deopotriva; nu trebuie sa te limitezi doar la tesaturi pentru a obtine look-ul dorit. Poti opta pentru rafturi negre (fara capac in spate) si o masuta de cafea alba, asortata cu scaunele albe de pe linga masa neagra… si tot asa; important este ca locurile in care sint asezate sa ajute obiectele sa iasa in evidenta.

Multe perne

Cu cit mai variate, cu-atit mai bine, cita vreme sint alb cu negru. Ceea ce conteaza este ca le poti asorta foarte usor, nu e nevoie sa bintui magazinele cu mostre de culoare…

Joaca-te cu imprimeurile, dar incearca sa nu asezi in acelasi loc doua perne cu motive florale diferite. Combina fara grija florile cu dungile sau patratelele.

Trioul perfect

Iti cumperi o canapea si doua fotolii sau optezi pentru un set 3-2-1… cine-a zis ca trebuie sa semene ca trei picaturi de apa? Ma rog, ele pot avea aceeasi culoare, dar pentru a da un plus de originalitate incaperii, alege huse diferite: canapeaua alba, canapeaua de doua locuri (sau unul din fotolii) alb cu negru, iar fotoliul (al doilea) negru.

Daca totusi le vrei in aceeasi culoare, ai grija ca pernele sa fie predominant negre.

Imagine si negativ

S-ar putea sa gasesti prin magazine citeva perechi de obiecte de aceeasi forma, dar avind culori inversate: tablouri, perne, vase, luminari, carpete etc. Iar daca nu gasesti, le poti face chiar tu: cauti pe internet o fotografie, o faci alb-negru, apoi inversezi culorile, le imprimi, le pui in rame de aceeasi forma in functie de cum obtii un contrast mai bun si le afisezi pe perete, fie unul linga celalalt, fie “in oglinda”.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *