Ți-e teamă că ești o persoană plictisitoare?

By  | 

Nimeni nu-și dorește să fie o persoană plictisitoare, dar cum poți ști sigur dacă ești sau nu? Află acum, pentru a te putea schimba!

Ne ferim mereu de plictiseală; nu vrem să ne plictisim, nu avem chef să purtăm discuții cu oameni plictisitori, dar cel mai mult ne temem să fim noi înșine plictisitori. Însă cum ne dăm seama dacă îi plictisim pe cei din jur?

Citește și: Provoacă-ți creierul să fie mai puternic! 

În general, persoanele plictisitoare au mereu aceleași activități. De exemplu, ies mereu în același bar, iar dacă unul din prieteni nu poate veni se supără. Totuși, acel prieten are ceva mai interesant de făcut: să meargă la biliard, să joace boardgames sau să citească o carte bună. În viață e nevoie de puțină varietate! Data viitoare când vrei să ieși în oraș du-te la teatru sau la lasertag în loc să faci același lucru ca în fiecare săptămână.

Apoi, oamenii plictisitori ori îl lasă doar pe interlocutor să vorbească, ori vorbesc doar ei. Într-o conversație ideală, ambele persoane au replici. Dacă nu spui nimic, interlocutorul va presupune că nu ai nimic interesant de zis, iar dacă ții un monolog se va plictisi de tine.

Și așa ajungem la opinii. De regulă, persoanele plictisitoare nu au opinii, nu au nimic de adăugat în conversații; tac, zâmbesc, aprobă ce s-a spus până atunci. Este imposibil să fii întotdeauna de acord cu interlocutorul, măcar din când în când poți interveni cu propria părere, în special dacă subiectul este unul controversat.

Citește și: Ce faci când vremea îți strică starea de spirit? 

De asemenea, oamenii plictisitori nu știu cum să povestească ceva pentru a menține interesul. Poate că povestea e chiar interesantă, însă o formulează în așa fel încât interlocutorul mai are puțin și adoarme.

COSMO tip: Atunci când povestești ceva, nu te pierde în detalii! Dacă trebuie să dai o scurtă explicație pentru ca ceilalți să înțeleagă mai bine despre ce vorbești fă-o, dar ai grijă să nu vorbești 10 minute doar despre acel detaliu.

Nu în ultimul rând, oamenii vor să râdă, să se simtă bine. Persoanele plictisitoare, totuși, nu reușesc să îi facă pe cei din jur să râdă niciodată.

Tu ce crezi, ești o persoană plictisitoare?

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *