Thrillaxarea – noul trend pentru minte si trup

By  | 

  • Thrillaxarare
    = termenul provine din engleza si s-a nascut din contopirea cuvintelor "thriller”, adica ceva incitant, de actiune, si "relaxation" (relaxare) si desemneaza acea activitate care ne tine adrenalina la punctul de "fierbere", dar care, totodata, ne destinde total.

Site-ul www.iExplore.com a dezvaluit ca, numai in Marea Britanie, 64% dintre cei care prefera calatoriile si care au raspuns chestionarelor site-ului au declarat ca un concediu activ sau o iesire din rutina zilnica le reincarca mai viguros bateriile decat un sejur linistit, dedicat odihnei "clasice", sau un weekend de somn prelungit.

"Oamenii sunt tentati sa caute acele destinatii si activitati care le ofera liniste, aer curat si odihna, insa creierul uman functioneaza exact ca o masina pe care, daca o tii in garaj cu intentia de a o conserva, de a o proteja, de a o avea intacta pe termen lung, se uzeaza in timp si consuma mai multe resurse de toate felurile pentru a fi repornita", explica John W. Barry, medic psiholog.

Nu ai nevoie de sedinte de terapie cu un maestru zen pentru a-ti recupera tonusul psihic si pentru a-ti aerisi creierul, ci de acea suita de activitati care sa actioneze ca un program de resetarea organismului.

De exemplu, inlocuieste "sfintele" programari la masaj corporal cu o escapada de final de saptamana intr-un oras pitoresc (ia Praga in considerare!) sau mai… chiuleste de la cursurile de spaniola si participa la un maraton de weekend intr-un parc.

Thrillaxarea, noua metodade a combina adrenalina cu – paradoxal! – relasul, sparge tiparul ideii traditionale de relaxare si propune descoperirea acelui tip de activitate care iti tine atat trupul, cat si mintea stimulate prin noi experiente care au capacitatea de a-ti restaura energia. Si nu, nu e un trend inventat de departamentele istete de marketing ale companiilor de turism…

"Timpurile agitate pecare le traversam – si care nu ne permit sa ne impartim vacantele pe categorii de relaxare, de distractie, cu familia etc. – ne obliga sa facem doar acele alegeri care impaca mai multe aspecte ale vietii noastre si care au potentialul sa ne aduca atat elementul de noutate, bucuria de a avea langa tine persoanele dragi, dar si posibilitatea de a ne odihni", accentueaza Barry.

Si nu trebuie sa suni agentul de turism pentru a-l descoase cu privire la cele mai interesante oferte turistice, ci doar sa iti pui in practica hobby-urile, sa-ti impui sa petreci timp doar pentru mintea si sufletul tau si sa ai taria sa rupi comoditatea si rutina obisnuita.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *