Terapia cu patrupede

By  | 

In lumea necuvantatoarelor, fruntasi la capitolul loialitate sunt desemnati cainii, iar staruri in arta afectunii sunt proclamate pisicutele. Dotati genetic cu aceste respectabile calitati, ei stiu by default cand sa te asculte sau sa fie langa tine in momentele in care nu esti in “apele” tale.

In plus, daca adopti un pufos patruped chiar de mititel, cu toate ca poate stai singura si nu ai inca o familie, el te va considera “parintele” lui si isi va aprecia rolul in relatia cu tine. Mai mult, exista date concrete oferite de cercetatori, care spun negru pe alb ca animalul tau de companie reprezinta sursa a numeroase avantaje din punct de vedere al sanatatii.

Ai o rasa preferata?

Te vezi purtand in geanta o eleganta pisicuta persana sau un firav chihuahua, dupa cum proceda Elle din “Blonda de la Drept”? Sau mai degraba esti genul care s-ar juca tot timpul cu o Norvegiana de Padure sau cu un Golden Retriever energic foc?

Probabil ca iti alegi patrupedul favorit si in functie de personalitatea pe care o ai tu – daca esti genul mai retras, sigur nu ti se par rottweilerii niste dragalasi, ci preferi o pisicuta din rasa LaPerm. De altfel, aceste feline carliontate pot fi, conform spuselor specialistilor, cele mai afectuoase animalute de companie.

In orice caz, indiferent de rasa aleasa, prietenul tau cu blana are “puterea” de a-ti imbunatati starea de spirit! O echipa de cercetatori a dus la capat un experiment cu rezultate fericite, care a conchis ca persoanele bolnave care au in preajma un animal de casa sunt de 3 ori mai feriti de depresii decat cei care-si “poarta” suferinta singuri.

Sport obligatoriu

Daca ai ales un catelus, atunci ai obligatia sa-l scoti afara, la plimbari, corect? Prin urmare, iti faci si tie un bine: prin efortul fizic depus, reduci riscul de a intampina probleme cu inima si cu tensiunea.

Vrei, nu vrei, dragutul tau trebuie “aerisit” de cel putin 2 ori pe zi (asta daca nu esti atat de norocoasa incat sa locuiesti la casa…), asa ca te stimuleaza sa faci miscare, foarte benefica pentru organism – mai stii, poate cu timpul devii o sportiva in toata regula!

Dar si cu pisicuta ta draga poti iesi la o plimbare cand doresti. Asa va bucurati impreuna de caldura soarelui…

Terapie afectiva

Gestul de a mangaia un patruped are efect destresant, te asigura studiile! Un moment cel putin la fel de destins va fi acela cand, in timpul plimbarilor voastre in doi, sigur vei intra in vorba si cu alti stapani.

Si, poate, stapanii se dovedesc a fi la fel de frumosi ca pufosii lor. Mai stii? Poate vei trai povestea de dragoste din “101 Dalmatieni”. Deci animalutul tau te indeamna involuntar sa-ti faci prieteni si, in unele cazuri, chiar iubiti…

O vedeta salvatoare

Daca-l duci pe pufos la dresaj de timpuriu si invata cateva “miscari” mai abile, va puteti oferi voluntari in spitalele sau azilele pentru batrani si copii. Studiile confirma ca prezent a (chiar si pentru scurt timp) simpaticelor animale langa cei suferinzi, le ridica moralul.

Cel mai bun prieten

Daca-i vorbesti, te asculta fara sa te intrerupa nepoliticos! Bine, asta nu inseamna ca ar trebui sa-i povestesti de-a fir a par tot ce ti se intampla peste zi – ai si tu prietenele tale, si cu siguranta ca pisica si catelul tau prefera mai degraba sa-i antrenezi la joaca.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *