Teama de esec? Iata cum sa combati asta

By  | 

Temeri, presiuni, refuzuri – toate trecem prin momente dificile, însă important e cum ştii să le depăşeşti şi ce înveţi din ele.

Un studiu american a dezvăluit că teama de a rămâne fără job este una dintre cele mai mari frici ale oamenilor. De aceea, cele mai multe persoane preferă să îndure un job care le face nefericite sau o căsnicie care nu le aduce împliniri, din cauză că le e frică să nu îşi piardă confortul. Iată câteva soluţii care te-ar putea ajută să combaţi teama de eşec:

Confort sau curaj?

Studiile indică faptul că teama subconştientă de a-şi pierde confortul, oamenii se supun unor joburi care nu le aduce împliniri sau rămân blocaţi în relaţii nefericite. Psihologii recomandă să înveţi să înlocuieşti în mintea ta ideea de confort cu cea de curaj, şi să începi să iei activ măsuri pentru a-ţi prioritiza scopurile în viaţă. Ulterior, ideea e să poţi fi capabilă să renunţi la confort, pentru a avea curajul să obţii acel ceva care te face cu adevărat fericită.

Prudenta sau spaima?

Psihoterapeuţii consideră că mulţi dintre noi se ascund sub masca prudeneţei pentru a nu face anumite chestii, care de fapt ne înspăimântă. Încearcă pe cât posibil să judeci la rece situaţiile care îţi stârnesc angoase şi realizează că sunt iraţionale, dar mai ales că probabil te ţin în loc.

Transforma frica

Tot terapeuţii ne recomandă să transformăm frica pe care o avem într-o acţiune concretă pentru a o depăşi. Sigur, asta în cazul frica ta porneşte dintr-o problemă interioară, asupra căreia ai controlul (nu dintr-o problemă precum încălzirea globală, care deşi e foarte importantă, e posibil să nu îţi stârnească insomnii, nu-i aşa?). Fă acum, şi nu mâine sau mai târziu acel ceva care te înspăimântă şi de care te fereşti de atâta vreme. O să vezi singură că nu e atât de greu precum îţi închipuiai.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *