Tatuajul pe care nu o sa il regreti

By  | 

Motivaţia corectă

Nu toate deciziile impulsive sunt neapărat regretabile în timp, dar înainte să iei decizia de a-ţi face un tatuaj, este mai bine să meditezi o perioadă. După cum spune şi americanul, ”sleep on it”, şi dacă pare o idee extraordinară şi după o săptămână sau o lună, atunci eşti sigură îţi vei iubi tatuajul şi mai târziu.

Modelul de tatuaj

În general această alegere ţine strict de gusturile personale, dar înainte să te hotărăşti asupra unui model de tatuaj poate n-ar fi rău să mai ceri şi părerea altor persoane. Cere părerea cuiva care ştii sigur că va fi sincer, deoarece în ziua de astăzi multă lume te aprobă doar din politeţe.

Ce să eviţi: tatuajele trendy, care sezonul următor devin ”uncool”, tatuajele într-o limbă pe care nu o vorbeşti deoarece este posibil să îţi tatuezi cine ştie ce obscenitate, numele iubitului actual, numele unei vedete, tatuajele care par amuzante dar sunt, de fapt, penibile, precum maşinile de tuns iarba.

Cum să alegi modelul de tatuaj. Mergi la un artist tatuator, care să îţi deseneze un model personalizat. În general, momentul în care te decizi să îţi faci un tatuaj coincide cu un moment important în viaţa ta, cu un nou capitol. Explică-i acestuia de ce ai luat această decizie, ce semnificaţie vrei să aibă şi dacă vrei să includă neapărat anumite elemente.

Zonele cele mai potrivite pentru un tatuaj, care nu vrei să se vadă, sunt cele pe care le poţi acoperi cu uşurinţă atunci când consideri, dar care pot fi şi expuse cu aceeaşi uşurinţă. Spre exemplu, un tatuaj micuţ pe ceafă poate fi acoperit cu părul sau chiar cu hainele, dacă porţi o cămaşă. Un alt loc preferat de multe fete este la închietura mâinii, care nu este foarte foarte vizibil, dacă nu eşti atent.

Alege şi varianta unui tatuaj semi-permanent dacă nu eşti foarte sigură în privinţa modelului sau a zonei. Este mai bine să fii prevăzătoare.

Artistul tatuator

Cel mai sigur este să mergi la un salon profesionist, unde poţi fi sigură că se respectă normele de igienă şi unde vei beneficia de servicii profesioniste. Cere recomandări unei persoane care a fost la acel salon, nu te informa de pe internet, de la străini.

Poate că în anturajul tău există mai mulţi tineri aspiranţi la statutul de artist tatuator, dar nu risca dacă nu ai garanţia profesionalismului. Până la urmă, încă nu s-a inventat o gumă de şters pentru tatuaje, în caz că treaba nu merge aşa cum trebuie.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *