Știința a descoperit adevărul. Ce legătură există între femei și pisici

By  | 

Oamenii de știință au aflat adevărul pe care noi, femeile, îl știam de mult: între femei și pisici există o legatură aparte.

Într-un studiu publicat în revista „Behavioural Processes”, cercetătorii au studiat interacțiunea dintre 41 de pisici și familiile lor adoptive, de-a lungul a patru perioade distincte de timp. Oamenii de știință au studiat atât comportamentul pisicilor, cât și pe cel al oamenilor și au cercetat, în plus, atât personalitatea lor, cât și modul în care s-au influențat reciproc.

Studiul a demolat, practic, credința oamenilor că micile feline sunt incapabile de afecțiune și nu doresc altceva decât mâncare din partea stăpânilor.

Ce au descoperit cercetătorii

Dacă ai o pisică, ai simțit, cu siguranță, ceea ce au descoperit oamenii de știință: există un puternic atașament din partea felinelor pentru stăpânii lor. La fel ca oamenii, pisicile înregistrează ceea ce se întâmplă în jurul lor și sunt mai dispuse să răspundă nevoilor oamenilor dacă și aceștia au răspuns, la rândul lor, nevoilor micilor feline, conform publicației Time.

Pisicile sunt printre cele mai nepretențioase animale de companie și tot ce ai nevoie pentru a le crește și pentru a le îngriji corespunzator se afla la dispoziția ta, într-un magazin online pentru animale. Nu uita! Pisica te va ține minte pentru modul în care ai îngrijit-o și în care te-ai purtat cu ea.

Care este legătura dintre femei şi pisici

În timp ce bărbaţii locuiesc pur şi simplu cu pisicile sub acelaşi acoperiş, cercetătorii au descoperit mai multă interacţiune şi o legătură aparte între feline şi femei.

Pisicile sunt mult mai dispuse să interacţioneze cu stăpânele lor şi să le sară în braţe decât cu bărbaţii.

Ce nu ştiai despre pisica ta

Dincolo de un astfel de studiu care demonstrează cât de afectuoase sunt pisicile mai ales cu stăpânele lor, există câteva lucruri pe care probabil nu le ştiai despre cele mai iubite feline din lume:

  1. Puţine pisici sunt ambidextre! Nu te-ai gândit niciodată că pisica ta ar putea fi dreptace, stângace sau ambidextră, însă cifrele sunt mai mult decât interesante. 50% dintre pisici sunt dreptace, 40% sunt stângace şi doar 10% dintre ele sunt ambidextre, conform mentalfloss.com.
  2. Pisicile preferă mâncarea la temperatura camerei.
  3. Pisicile au nevoie de o șesime din lumina necesară oamenilor pentru a vedea pe întuneric.
  4. Cu toții știm cum miaună o pisică atunci când te privește întrebătoare, când e speriată, fericită sau înfometată. În mod ciudat, însă, pisicile nu miaună decât la oameni și niciodată la o altă pisică. Nu știm dacă nu au nimic să-și „spună” sau sunt capabile să se înțeleagă altfel, însă mieunatul lor este un privilegiu pe care îl acordă doar stăpânilor lor.
  5. Deși nu pare să le pese, psicile înțeleg tonul vocii tale. Dacă vrei să-ți calmezi pisica atunci când este prea agitată, vorbește-i cu un ton iubitor și blând. Vei fi surprinsă de rezultat!
  6. Castrarea pisicii este necesară. O singură pereche de pisici și progeniturile sale pot da naștere la peste 420.000 de pui în decurs de șapte ani.
  7. Nasurile pisicilor au o amprentă unică, la fel ca amprentele degetelor în cazul oamenilor! Nu există și nu au existat niciodată două pisici cu nasuri identice.

În încheiere, să ne aducem aminte de ceea ce spunea scriitorul american Robert A. Heinlein: „Femeile și pisicile fac ce vor ele, iar bărbații și câinii trebuie să se relaxeze și să se obișnuiască cu ideea”. Nu credeți?

Foto: hepta.ro  

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *