Spune-mi ce te apasa!

By  | 

Problema e ca de 4 ani fac un tratament pentru o depresie mai veche si nu mai am apetitul sexual de la inceputul relatiei. Daca ar fi dupa el, ar vrea sa facem dragoste zilnic, iar eu n-am chef deloc. Cum sa fac? Ma tem ca pina la urma o sa-si gaseasca pe altcineva…

Primul pas ar fi sa cauti ajutor: un psihoterapeut iti poate spune care este sursa problemelor tale – pentru ca nu tratamentul urmat (despre care ar fi trebuit sa ne dai citeva detalii) e singurul vinovat. In acelasi timp, aceasta terapie poate sa nu fie cea corecta – de vreme ce rezultatele sint cele pe care ni le-ai impartasit. Cit despre temerea privind posibilitatea ca el sa-si gaseasca o alta partenera din cauza ca-i refuzi intimitatea, este foarte justificata, insa nu neaparat si reala: intentioneaza sa se casatoreasca cu tine, nu? In ciuda faptului ca nu arati acelasi entuziasm sexual ca el. Probabil ca te intelege, insa nu este neaparat resemnat! Va trebui sa faci tot posibilul sa rezolvi aceasta piedica, in primul rind pentru tine, si pentru el, nu sa te gindesti cum sa-l faci sa nu se consoleze altundeva. In acelasi timp, casatoria iti poate oferi o noua perspectiva asupra vietii de cuplu si, implicit, asupra relatiilor voastre intime.

Sint casatorita de 3 ani si am un copil de aproape 2 ani. Casnicia mea e fericita, dar nu prea avem timp unul de celalalt, deoarece sotul meu este mai toata vremea la lucru. Ne vedem foarte putin in timpul zilei, iar in weekenduri el se odihneste. Il inteleg, relatiile sexuale sint OK, insa parca lipseste ceva… afectiunea; timpul petrecut in doi, tandretea – totul e in graba. Ca urmare, incep sa devin atrasa de toti barbatii draguti – dentistul, instalatorul… e ceva in neregula cu mine?

Daca ati avea o casatorie cu adevarat fericita, n-am fi primit noi scrisoarea asta… Fanteziile sexuale sint absolut normale si nu sint neaparat o dovada de infidelitate din partea ta. Faptul ca sotul tau nu-ti ofera atentia de care ai nevoie si lipsa momentelor tandre – mai ales cind aveti un copil foarte mic, care oricum mai reduce o vreme din atmosfera anterioara venirii lui pe lume – te face sa-ti canalizezi atentia asupra unor persoane necunoscute, insa asta nu este o solutie pentru tine. Trebuie sa stai de vorba serios cu sotul tau si sa-i spui ce crezi ca schiopateaza in relatia voastra. E drept ca lipsa timpului este un factor destul de nociv pentru cuplu, insa asta nu inseamna ca cei doi parteneri trebuie sa se resemneze, pentru ca urmatorul pas este distantarea. Este important sa va reglati toate ceasurile (inclusiv cel biologic), pe acelasi fus orar!

[Citeste mai multe in revista Cosmopolitan]

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *