Single? Zambeste!

By  | 

Nu ai motive să fii tristă dacă ești single. Iată cele 3 reguli ale unei vieți fericite – în absența unui iubit.

AI NEVOIE DE SINGURĂTATE. Am mai spus-o: a fi single, un timp mai scurt sau mai lung, nu este un lucru rău. După ce o relație a luat sfârşit, psihologii ne ȋncurajează să luăm o pauză de respiro pentru a cântări elementele care au dus la ruptură şi, mai ales, lecțiile pe care le avem de ȋnvățat pentru ca următoarea relație să fie cu happy end. Ȋn al doilea rând, ȋn singurătate ajungi să te cunoşti cu adevărat, de aceea psihologul Bella dePaulo ne îndeamnă să ne rezervăm măcar câteva ore săptămânal pentru a ne petrece timp cu propria persoană chiar dacă avem o relație stabilă.

10 lucruri rezervate fetelor single

SUNTEM DIFERIȚI… CE BINE. Unii își revin rapid după un eșec amoros și sar în „barca” unei noi relații, alții își alocă timp pentru a-şi reveni ȋn urma marii lovituri care vine la pachet cu despărțirea sau consideră că au nevoie de o pauză mai lungă între relații pentru a se bucura pur și simplu de libertate. dePaulo susține că toate aceste alegeri de viață sunt corecte și că nu ar trebui să-i judecăm nici pe cei care aleg să înceapă o nouă relație la puțin timp după despărțire, dar nici pe cei care vor să fie singuri o perioadă îndelungată.   

PRIETENIA NU DEPINDE DE STATUTUL MARITAL… nici de culoarea pielii sau kilogramele ȋn plus, ci de asemănările dintre stilurile de viață ale celor două persoane şi de afecțiunea pe termen lung pe care sunt capabile să o ofere una alteia. De asemenea, prietena single nu trebuie marginalizată ȋn momentul ȋn care apar ȋn scenă un iubit sau o familie – prietenia și familia sunt elementele care, dacă sunt în echilibru, îți oferă o viață fericită.

Text: Anca Rusu

Comments

comments