Si tu „spargi” contul de Facebook al iubitului?

By  | 

Ȋn primul rând, vreau să te liniştesc puţin spunându-ţi că nu eşti singura fată care verifică mobilul iubitului. Nu mai puţin de 60% dintre femei au declarat că fac asta şi că nu “neglijează” nici conturile de Facebook sau Twitter. 

 

 

Până şi superba soţie a lui Jamie Oliver a recunoscut că a spart conturile de FB, Twitter şi de mail ale soţului şi că a căutat semne de infidelitate inclusiv pe mobilul lui. 

DE CE LE SPARGEM CONTURILE? 

Răspunsul psihologilor este unul singur: nesiguranţa. De cele mai multe ori, nu este vorba despre incertitudine privind fidelitatea partenerului, ci de nesiguranţă privind propria sexualitate sau de neȋncredere care izvorăşte dintr-un trecut amoros traumatizant – fostul iubit te-a ȋnşelat, aşa că nu mai pui bază ȋn niciun bărbat.  

 

 

E OK SĂ TRAGI CU OCHIUL? 

Pe scurt, nu, nu este deloc OK să tragi cu ochiul ȋn mobilul, căsuţa de e-mail sau conturile lui pentru că ȋntr-o relaţie ambii parteneri au nevoie de intimitate şi ȋncredere reciprocă. Ȋn al doilea rând, rişti să creezi o dependenţă din a-i verifica mobilul şi conturile. 

 

 

Gândeşte-te: spargi conturile şi citeşti mesajele, apoi te cuprinde o stare de uşurare pentru că nu ai găsit nimic incriminator şi te linişteşti pentru câteva zile, ca apoi să-ţi doreşti să te asiguri din nou că nu se ȋntȋmplă nimic ciudat şi să verifici din nou şi din nou… 

Propriu-zis, devii dependentă de acea senzaţie de certitudine a fidelităţii, iar această nevoie de reconfirmare ȋţi poate periclita relaţia. 

ŞI DACĂ-L BĂNUIESC?

Nici ȋn acest caz nu ar trebui să o faci pe detectiva şi să-i spargi conturile! Cel mai bine ar fi să ai o discuţie cu el ȋn cazul ȋn care ai doar o presimţire sau cineva din gaşca voastră ţi-a atras atenţia aspura faptului că iubitul te-a ȋnşelat.

 

 

Totuşi, dacă ai găsit probe incriminatoare pe mobil sau pe unul dintre conturile lui, aşteaptă până te calmezi şi abia apoi spune-i că ȋţi ceri scuze că i-ai spart contul, dar aveai o bănuială şi nu ai rezistat tentaţiei. 

Nu uita să agaugi faptul că-ţi pare rău pentru ceea ce ai făcut, ca apoi să-l ȋntrebi cine este acea fată cu care se conversează intens ȋn ultimul timp. Nu ridica vocea şi acţionează cu maximă diplomaţie. 

 

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *