Si tu esti cheltuitoare…in secret?

By  | 

Traiul în doi e grozav, mai puţin atunci când trebuie să dai explicaţii de ce ai avut nevoie de încă o pereche de pantofi. De aceea, atât noi fetele, cât şi iubiţii noştri inventăm tot felul de scuze pentru a nu spune preţul real al noilor achiziţii sau chiar ajungem să le ascundem. Pare o practică nevinotă, dar este clar că nu-i aşa de vreme ce simţim nevoia să ne ascundem, nu?

Trăim vremuri nesigure din punct de vedere financiar şi avem alte priorităţi decât să ne upgadăm garderoba la zi. Cu toate astea, facilitatea cu care putem face cumpărături ne face tot mai dificilă sarcina de a nu mai risipi banii. Şi spun risipă deoarece o parte dintre hainele şi încălţările achiziţionate nu vor fi purtate niciodată, o altă parte foarte rar şi cele mai multe nu erau necesare, ci doar accesibile. Şi tu păţeşti la fel probabil, să nu ieşi din acele câteva hănuţe comode şi cool toată săptămâna, nu?

Ce strategii folosim să ne sustragem de la explicaţii. Ţi se face inima cât un purice când te întreabă iubitul ”rochia aceea e nouă”? Dar tu îţi vezi liniştită de treabă şi îi răspunzi pe cel mai jovial ton ”nu iubitule, o am de o grămadă de timp, abia acum ai remarcat-o”? Probabil că ea a stat mult timp ascunsă sub un morman de haine, ca să prindă vechime printre lucrurile tale şi să ai curaj să o porţi fără să dai prea multe explicaţii.

O altă scuză frecventă de care ne folosim cu gândul că iubitul nu are cum să ştie dacă a fost aşa sau nu, este celebra replică ”am luat-o la reduceri, un adevărat chilipir”, cu diverse variante. Este posibil, ca din sentimentul de vinovăţie să îi cumperi şi lui ceva sperând că nu îţi va cere socoteală, dar nu se întâmplă mereu aşa.

Dacă până acum aceste practici ţi se păreau nevinovate, află că nu e ok să îţi cheltui banii nechibzuit. Nu doar că te sabotezi pe tine din punct de vedere financiar, ci sabotezi şi relaţia. Iubitul tău a încercat de atâtea ori să te dezveţe de proastele obiceiuri dar în zadar. În timp apar şi certurile, reproşurile, iar până la despărţire mai este doar un pas.

Pune-ţi priorităţile în ordine şi dacă ajungi şi tu la concluzia că nu e ok să îţi cheltui toţi banii pe haine sau să îţi minţi iubitul cere ajutor pentru a te opri la timp!

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *