Sfaturi pentru ca zilele tale de luni sa nu mai atat de odioase

By  | 

O zi de luni nu vine niciodată singură. Vine cu o depresie gratuită și trage după ea o duminică supărată la gândul că urmează ziua de luni.

Savanții au descoperit un leac pentru depresia de luni: să nu mai dormim peste program în week-end. Un studiu nou a ajuns la concluzia că dacă dormim prea mult sâmbătă și duminică, ne deranjăm somnul și ne trezim obosiți la început de săptămână. Noi, la Cosmo, știm că e imposibil să te trezești sâmbăta la 7 dimineața, așa că ți-am pregătit câteva sfaturi alternative, care funcționează la fel de bine.

  • Ia-ți un motan leneș sau un cățel plin de energie sau amândouă, dacă ai spațiu. Cele două animăluțe te vor calma instant, mai ales dacă te trezești din cauza hârjonelilor lor pe plapuma ta.
  • Înainte de a pleca la serviciu, ia un supliment de magneziu, pentru a te mai elibera puțin de nervii și depresia începutului de săptămână, mai ales dacă sunt acompaniați și de crampe musculare.
  • Bea un ceai de mușețel cu lămâie, efectul lui ușor tranchilizant te va ajuta să-ți revii. S-ar putea să te și adoarmă un pic, așa că după ce îl bei, mănâncă pulpa unei jumătăți de lămâie. Te vei revigora instant și-ți va reveni cheful de muncă.
  • Pune o melodie veselă și cântă versurile din toți rănunchii, cu mătura în brațe. Dacă vrei să încerci ceva psihologie inversă, mergi pe ”Am bani de dat, am datorii la stat”. Hazul de necaz ajută întotdeauna, mai ales că e luni și tu te pregătești să te duci la serviciu.
  • Fă un duș rapid cu apă rece și săruri minerale marine. Da, e vechi trucul, dar chiar funcționează.
  • Dacă arăți fericită, te vei simți fericită. Pironește-te în fața oglinzii și mimează expresii faciale ”fericite”. Tot jucându-te astfel, chiar vei ajunge să te simți mai bine.
  • În timp ce-ți bei cafeaua și te pregătești pentru serviciu, pune un DVD cu stand-up comedy. Printre hohote de râs și pastă de dinți, e imposibil să nu te binedispui.
  • Dacă ajungi la serviciu și vezi numai fețe triste și obosite (la fel ca a ta, de altfel), încearcă să binedispui pe cineva. Vei vedea că buna dispoziție îți va veni și ție natural.
  • Încearcă să nu-ți mai lași prea multe sarcini pentru ziua de luni, pentru că gândul că ai atâtea de făcut și de rezolvat te va deprima și mai tare. Încearcă să termini totul la sfârșit de săptămînă, pentru ca luni să nu-ți mai rămână decât eventual răsfoirea tabloidelor. Cel puțin în prima jumătate a zilei, până te mai obișnuiești cu gândul că a început o nouă săptămână.
  • Fă o spărtură în rutină! Schimbă traseul pe care vii de obicei la serviciu. Vei fi mult prea ocupată să te obișnuiești cu noul cadru, așa că nu vei mai avea timp să-ți plângi de milă.

Comments

comments