Sfaturi de cariera de la Hillary Clinton

By  | 

Hillary Rodham Clinton este o femeie puternică şi de succes: de profesie avocat, ea este momentan secretar de stat în administraţia Barack Obama, a fost din 2001 până în 2009 senator în Statele Unite din partea New York, Prima Doamnă a Statelor Unite între 1993 şi 2001, Prima Doamnă de Arkansas între 1983 şi 1992, dar şi candidat la preşedenţia Statelor Unite ale Americii.

Este considerată cea mai admirată femeie din America de 12 ani şi a fost secretarul de stat care a călătorit cel mai mult în interenes de serviciu – a vizitat 112 ţări pentru probleme precum drepturile omului. Când a fost aleasă în Senat a devenit singura soţie de preşedinte din istoria Americii care a candidat pentru o funcţie publică, dar şi prima femeie care a reprezentat New York. La începutul anului 2007 a anunţat că va candita pentru preşedenţie şi a primit 18 milioane de voturi (mai mult decât oricare altă femeie care a canditat până atunci), însă a pierdut în faţa lui Barack Obama.

5 trucuri pentru a fi mai relaxata la munca

A scris până acum peste zece cărţi, ultima dintre ele (Hard Choices) fiind publicată chiar acum trei luni. În 2008 a apărut filmul documentar „Hillary: The Movie”, creat pentru televiziune, însă acesta a fost blocat de către guvern, pentru că ar fi apărut chiar înainte de alegerile prezidenţiale.

De asemenea, anul trecut s-a anunţat că se va mai face un film despre Hillary Clinton, numit „Rodham”, însă nu se ştie când va apărea acesta sau măcat când vor începe filmările.

Acestea fiind spuse, mai este nevoie să menţionăm cât de apreciate sunt sfaturile sale pentru femei legate de carieră?

Într-un interviu recent, Hillary Clinton spune că relaţiile stau la baza oricărui sistem politic şi economic, dar şi oricărei familii, iar multă lume uită acest lucru. „Este ironic, totuşi – ne putem da mesaje cu oricine din lume, putem avea videoconferinţe cu oricine din lume, dar ar trebui să fie mai important să fim prezenţi şi să cunoştem pe cineva. Să ne uităm în ochii lor, să îi ascultăm…”

Obiceiurile oamenilor de succes

Ea mărturiseşte că atunci când era secretară de stat, simţea că una dintre sarcinile sale principale este să creeze relaţii în jurul lumii. Din acest motiv, îşi ocupa mult timp gândindu-se cum să se conecteze cu diferite persoane.

Despre sexismul cu care majoritatea femeilor se confruntă, Hillary a spus de nenumărate ori că cel mai bine este să îl ignorăm total. Întrebată când este cazul să zâmbim şi să trecem mai departe şi când este cazul să răspundem, aceasta a spus că de regulă răspunde când nu este vorba de ea.

Am răspuns la rândul meu dacă era vorba despre altcineva, pentru că în cazul în care femeile, la modul general, sunt degradate şi respinse, pot răspunde într-un mod care demonstrează că nu o iau personal, însă sunt foarte serioasă. Când este vorba de tine însăţi, este nevoie nu doar să rămâi tăcută, ci să te gândeşti la un răspuns potrivit, care să nu includă furie sau să îţi plângi de milă.

Despre încercarea unei femei să intre în politică, ea spune că este într-adevăr o experienţă brutală, însă înveţi astfel foarte multe despre tine. De asemenea, a ţinut să adauge că dacă vrei să îţi faci o carieră, nu există „e prea târziu”. „Una dintre cele mai puternice femei din politica americană este Nanc Pelosi. Are cinci copii şi nu a intrat în politică decât abia atunci când cel mai mic dintre aceştia intra deja la liceu.

Acesta este unul dintre cele mai bune lucruri dacă eşti femeie în vremurile noastre”, adaugă Hillary. „Avem un potenţial de lucru mult mai mare decât au avut mamele noastre sau bunicile noastre.

Întrebată cum ar trebui femeile să se descurce în carieră dacă au de-a face cu bărbaţi dificili, ea ne sfătuieşte ca la început să ţinem capul jos şi să lucrăm cât de bine putem, pentru că acest lucru ne oferă oportunitatea de a fi evaluate pe baza contribuţilor pe care le facem. „Obişnuiam să ascult mai mult decât să vorbesc la primele mele întâlniri de afaceri.

De asemenea, Hillary Clinton crede că femeile îşi doresc să fie perfecte încă din prima zi, iar acest lucru este o mare greşeală. „Nu trebuie să fii perfectă. Cei mai mulţi bărbaţi nu gândesc aşa.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *