Semne ca esti dependenta de telefon

By  | 

Dependența de telefon trebuie privită ca o chestiune serioasă, pentru că poate duce la probleme de sănătate. Tu ești dependentă de telefon?

Vezi aici care sunt efectele dependenței de smartphone asupra sănătății!

Citește și: Ești dependentă de rețelele de socializare?

  1. Dacă te trezești noaptea, primul lucru pe care-l faci e să pui mâna pe telefon. Poate că vrei să verifici ceasul doar, dar realizezi după un sfert de oră că ai pierdut timpul pe Facebook sau Instagram. În plus, lumina telefonului nu este de ajutor atunci când încerci să adormi la loc.
  2. De fiecare dată când rămâi singură, telefonul îți este lipit de mână. E ca un mecanism de apărare, pentru că mai degrabă ai petrece timpul pe telefon decât să fi văzută fără prietenii tăi.
  3. Inima ți se face cât un purice când vezi că nivelul bateriei a scăzut sub 30%. Nu te mai simți confortabil nici folosind telefonul când ești la toaletă, pentru că simți că îi consumi bateria degeaba.
  4. Niciodată nu ai destul spațiu liber. Ai telefonul plin de fotografii, aplicații, mesaje, muzică…
  5. Dacă ar trebui să alegi, ai prefera să îți pierzi portofelul decât telefonul. Poate pentru că e mai simplu să îți înlocuiești cardurile decât telefonul scump – sau poate pentru că ești dependentă de el.
  6. Nu îți poți începe ziua fără să verifici Twitter, Instagram, Facebook, încă dinainte să te ridici din pat.
  7. Iei telefonul cu tine peste tot, chiar și când faci duș. Stă mereu pe birou când lucrezi. Îl țâii în buzunar, nu în geantă. Probabil că și acest articol îl citești tot de pe telefon, nu?
  8. Te panichezi dacă nu îți poți vedea sau simți telefonul și nici măcar nu te simți confortabil dacă îl lași la încărcat în altă cameră.

Ce crezi, tu ești dependentă de telefon?

Citește și: Ești dependentă de internet?

*articol preluat din Cosmopolitan.com

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *