Să locuiești singură sau să cauți un coleg de apartament?

By  | 

Nu ești sigură dacă ți-ar fi mai bine dacă ai locui singură sau dacă ai avea un coleg de apartament? COSMO îți prezintă avantajele și dezavantajele fiecărei variante.

Anul universitar va începe în curând și multe dintre voi vă veți muta în alt oraș pentru facultate. În cazul în care nu vrei să stai la cămin, ci cu chirie, ai două variante: să locuiești singură sau să îți cauți un coleg de apartament. Dar ce e mai bine să faci?

Citește și: Sfaturi utile dacă te muți la casă nouă 

Ce trebuie să iei în considerare în primul rând este bugetul de care dispui. Cât costă chiria în orașul în care te vei muta? Va trebui să petreci destul de mult timp pentru a-ți face o idee, pentru că vei găsi multe chirii ieftine, dar chiar vrei să stai într-un apartament minuscul cu mucegai? În cazul în care nu ai prea mulți bani, e recomandat să împarți chiria cu cineva. Condițiile decente sunt foarte importante!

Următorul factor este la fel de important: preferi liniștea sau gălăgia? În cazul în care la finalul zilei vrei să te întorci la o casă liniștită, să citești o carte bună și să te relaxezi, un coleg de apartament poate fi foarte zgomotos – va fi enervant să îl auzi cum face gălăgie prin bucătărie, să îi suporți muzica sau, și mai rău, pe prietenii care vin în vizită. Dacă aceste lucruri nu te deranjează, cel mai probabil vei suporta să locuiești cu cineva.

Citește și: Cum găsești apartamentul potrivit pentru tine? 

Apoi, cât de mult îți pasă de curățenie? Dacă vrei să ai o casă mereu curată, vei avea multe certuri cu colegul de apartament pentru că nu a spălat vasele la timp, nu a scos hainele din mașina de spălat sau nu a aruncat gunoiul. Pe de altă parte, poate vei avea norocul să te muți cu cineva căruia îi pasă de curățenie la fel de mult. Și totuși… dacă pe tine nu te interesează la fel de mult acest aspect, însă pentru colegul de apartament curățenia este foarte importantă, avem din nou o problemă.

De asemenea, dacă ai un iubit sau dacă îți vei face unul curând, vei vrea să îl aduci acasă, iar asta poate fi deranjant pentru colegul de apartament. Nu doar pentru că uneori va mai fi cineva în casă (care nu va plăti chirie, întreținere etc), ci și pentru că îl va deranja să vă audă cum faceți sex. Acest lucru este valabil și în cazul în care colegul de apartament își va aduce deseori partenerul acasă.

Tu ce preferi, să locuiești singură sau să îți cauți un coleg de apartament?

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *