Revolutioneaza teoria fericirii

By  | 

Zile mohorâte avem cu toții, dar așa cum bine o spune Rihanna în piesa Diamonds, poți alege să fii fericită. Și, încetul cu încetul, fericirea se poate transforma în cel mai frumos obicei al tău.

Deși oamenii de știință credeau inițial că, odată ajuns la maturitate, creierul uman nu mai poate fi educat, cele mai recente studii demonstrează că acesta reacționează pozitiv sau negativ, în funcție de cum îl hrănim. Cercetătorii le-au cerut persoanelor participante la studiu să se gândească la momente fericite și au putut observa o intensificare imediată a activității neurologice, în partea creierului care ține de fericire și stare de bine. Drept consecință, specialiștii în neurologie cred că, alegând să ne gândim la lucruri care ne fac fericiți, putem crea noi conexiuni în acea parte a creierului care procesează fericirea. Cu alte cuvinte, focusându-ne în mod repetat pe anumite senzații de euforie, ne putem face un obicei din a fi fericiți. Începe prin acești trei pași.

Teoria ferestrelor sparte: fericirea sta in lucrurile marunte

1. Observă ce te face fericită.

În fiecare zi, notează în agendă măcar 3 lucruri care te-au făcut să zâmbești. Astfel vei reuși să le acorzi atenție și micilor fericiri (care adesea sunt cele mai importante) și să-ți dai seama că o zi nu poate fi în totalitate proastă. Odată ce descoperi aceste mici fericiri, cultivă-le, adică transformă-le într-un obicei plăcut.

2. Ai grijă de tine.

Încearcă să mănânci cât mai sănătos și să faci mișcare – practic, orice îi face bine corpului tău e benefic și pentru creier. În plus, oamenii de știință au descoperit că atunci când ai mai multă grijă de tine îi trimiți creierului un mesaj mental valoros, și anume că meriți tot ce-i mai bun – inclusiv să fii fericită.

Iti poti fabrica fericirea

3. Acceptă faptul că ești responsabilă de propria fericire.

Nimeni, absolut nimeni, nu s-a născut ca să te facă fericită. Fiecare dintre noi e responsabil pentru propria fericire, așa că nu lăsa această sarcină în seama actualului sau viitorului tău partener. Dacă toată viața ta depinde de alegerile altcuiva, poți pierde totul într-o secundă.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *