Revolutia #nofilter

By  | 

La Hollywood, un nou curent social a prins teren cu paşi repezi, împărţind, ca de obicei, lumea în două tabere. Celebrităţi ca Zooey Deschanel, Cameron Diaz, Lorde, Adriana Lima şi-au postat fără jenă pe conturile lor de Instagram poze în care nu purtau nici un fel de machiaj, ba chiar în care erau surprinse în ipostaze uşor vulnerabile – după un antrenament foarte solicitant la sală, cu soluţia anti-acneică întinsă pe faţă sau cu un accesoriu vestimentar mai puţin feminin (de exemplu, actriţa Leighton Meester a apărut în faţa fanilor au naturel şi cu o căciulă masculină, trasă neglijent pe cap). 

Ba mai mult, revista americană Vanity Fair a provocat anul acesta câteva personalităţi din lumea filmului să-şi arate adevărata… faţă – la propriu! Fără nici un pic de prelucrare ulterioară a pozelor, lipsite complet de orice urmă de make-up şi cu toată acţiunea desfăşurându-se în condiţii absolut modeste (adică vedetele invitate au fost invitate să vină neînsoţite de echipa lor, au mâncat doar un sandwich şi nu au purtat ţinute spectaculoase), proiectul a făcut înconjorul lumii. Actriţele Kate Winslet şi Scarlett Johansson au fost printre curajoasele care au acceptat propunerea şi care au renunţat, de bunăvoie, la vanitate şi şi-au arătat latura generoasă pentru a fi admirate în toată naturaleţea lor.

Cum să dai în vileag prefăcuţii

şi, dacă tot veni vorba, trebuie să îţi povestesc despre revoluţia stârnită în social media legat de fotografiile trecute prin diverse filtre foto, dar despre care, unii autori susţin cu nonşalanţă că sunt nemodificate. #nofilter, unul dintre cele mai populare hashtag-uri de pe Instagram (reţea pe care sunt postate aproximativ 40 de milioane de poze zilnic!) a fost detectat ca fiind utilizat în mod… fals de foarte mulţi utilizatori. Până când, cineva, a creat recent un website minunat prin care să poţi demasca trişorii. 

Cu alte cuvinte, pe http://filterfakers.com există o secţiune specială (caută Faker Catcher) unde poţi introduce link-ul către poza pe care, spre exemplu, a postat-o colega aceea enervantă de la clasa de zumba şi pe care, cu nonşalanţă, o desemnează public #nofilter. Odată ce apeşi enter, site-ul analizează poza şi dă verdictul implacabil: te anunţă dacă imaginea este într-adevăr fără nici un filtru şi, în caz contrar, îţi dezvăluie şi numele filtrului respectiv, pentru a putea contracara cu dovezi clare utilizatorul mincinos. Ce distractiv!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *