Revelatii despre flirt

By  | 

Primul lucru care-ţi trece prin cap atunci când foloseşti flirtul ca un instrument de seducţie este… Dă Doamne să funcţioneze! Monica Moore, medic psiholog în cadrul Universităţii Webster din St. Louis, a condus o cercetare cu privire la tehnicile de flirt folosite de oamenii single care merg în diverse locuri pentru a cunoaşte potenţiali parteneri (baruri, cluburi) şi a ajuns la concluzia că cei care îşi fac simţită prezenţa printr-o atitudine încrezătoare, zâmbet şi contact vizual obţin cele mai multe bile albe! Cu alte cuvinte, nu poţi câştiga fără să participi.

Există mai multe tipuri de flirt

Potrivit Universităţii din Kansas, există nu doar unul, ci cinci tipuri de flirt: tradiţional, sincer, fizic, jucăuş şi politicos. În urma studiilor, s-a constatat că avem intenţia clară de a cuceri un potenţial partener doar în 30% dintre cazuri, restul “tentativelor” fiind considerate o joacă sau exersarea abilităţilor de seducţie. Tocmai de aceea, e important să-ţi adaptezi stilul de flirt la contextul social, dar şi la propriile intenţii – altfel, s-ar putea să transmiţi semnale greşite, care te vor costa timp şi energie. Aşa cum indică rezultatele studiului realizat de Dr. Monica Moore, comportamentul tău este perceput diferit, în funcţie de contextul în care te afli. Dacă îţi reperezi Alesul la un eveniment formal, trebuie să fii un pic mai directă decât în mod obişnuit. Altfel, zâmbetul tău va rămâne o simplă dovadă de politeţe. Sigur că nu-ţi permiţi o abordare prea evidentă dacă te afli la petrecerea firmei, de exemplu, dar poţi încheia o conversaţie plăcută cu întrebarea: „Crezi că ne mai putem vedea cândva pentru a discuta mai multe despre asta?”. Dacă tipul te place la fel de mult, fii sigură că nu va pleca fără numărul tău de telefon!

Contactul vizual te face instantaneu mai sexy

După ce a chestionat zeci de femei şi bărbaţi aflaţi în căutarea unui partener, Moore a ajuns la concluzia că îndrăzneala de a menţine contactul vizual cu un străin hot „te îmbracă” în sex-appeal. Prin urmare, odată ce ai bifat zâmbetul fermecător (nu încerca s-o imiţi pe Cameron Diaz, fii tu însăţi), continuă jocul seducţiei privindu-l în ochi pe tipul care ţi-a atras atenţia. Iar dacă te întrebi pentru cât timp ar trebui să menţii contactul vizual, câteva secunde nu sunt de ajuns – studiile au arătat că doi oameni care se privesc în ochi timp de două minute dezvoltă o conexiune puternică, pasională. Două minute pot părea infinite, aşa că apelează la o tehnică mai uşoară: priveşte-l în ochi pentru câteva secunde, întoarce-ţi privirea, apoi reia contactul vizual.

Atingerile nu sunt tabu

Deşi e musai ca bărbaţii să fie diplomaţi la acest capitol (nu ai ieşi cu un tip care tocmai ţi-a pus mâna pe fund, nu?), noi ne bucurăm de mai multă toleranţă. Atingerea pe umăr este considerată prietenoasă, cea în zona taliei sau antebraţului este la limită, în timp ce o atingere uşoară pe faţă se traduce prin „flirt în toată regula”. Deşi poate părea un pic prea îndrăzneţ, Moore confirmă faptul că acest gest plin de tandreţe creează o conexiune instantă între doi oameni care se plac, ajutând la o evoluţie favorabilă a relaţiei.

Jocul de-a şoarecele şi pisica funcţionează cu adevărat

Nu e doar un mit – faptul că te laşi greu cucerită chiar îi intrigă pe bărbaţi. La urma urmei, George Clooney s-a căsătorit cu femeia care l-a refuzat în repetate rânduri (Amal Alamuddin). Totuşi, acest joc e riscant – dacă faci prea mult pe inabordabila, orgoliul masculin va trece la planul de rezervă, rezumat prin zicala „Are balta peşte!”. De aceea, studiile practice au arătat că e mai inspirat să te prezinţi ca inabordabilă la modul general, însă deschisă şi entuziasmată vizavi de bărbatul pe care vrei să-l cucereşti. E cel mai diplomat mod de a-i arăta că nu eşti uşor de impresionat, dar fără să-l pui pe fugă sau să transmiţi emoţii negative.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *