Relatie toxică? Pune-i capat!

By  | 

Nu mai refuza să vezi realitatea

Recunoaşte… Iubitul tău te face să te simţi epuizată? Îţi petreci timpul cu el din obligaţie sau din plăcere? Seara, când ieşi de la serviciu, abia aştepţi să ajungi acasă, la el, sau nu ştii ce activitate să mai planifici pentru a mai întârzia puţin?De multe ori, pentru a evita divergenţele şi starea tensionată, avem tendinţa de a ne minţi pe noi înşine spunându-ne că de fapt suntem fericite în situaţia dată şi că nu suferim de stres şi lipsă de înţelegere şi afecţiune. Din păcate, însă, acest refuz de a accepta realitatea crudă nu ne aduce nici un beneficiu, ci doar mai tergiversează puţin despărţirea inevitabilă şi ne ”umple de nervi”. 

 

 

Apelează la încurajarea celor apropiaţi

Avem tendinţa de a ne convinge pe noi înşine că suntem nişte ”dure”, nişte invincibile, care nu iau la inimă nici un eveniment dramatic din viaţa lor, dar această ”platoşă” nu te va proteja de suferinţa care vine la pachet cu o relaţie toxică căreia trebuie să-i pui capăt. Astfel, anunţă-i pe cei apropiaţi (prieteni, familie) că ai mare nevoie de suportul lor moral pentru a-i putea spune iubitului că s-a sfârşit, dar mai ales pentru a depăşi şocul despărţirii propriu-zise. 

 

 

Evită prietenii comuni 

Te vei pune singură în situaţii jenante dacă te vei întâlni cu prietenii comuni. Gândeşte-te cum va fi să afli tot timpul ce face el: cât de mult suferă după tine, faptul că refuză să mai iasă din casă sau că deja s-a cuplat cu o tipă care arată super.Pe de altă parte, ai putea să dai nas în nas cu ”proaspătul fost” şi să te confrunţi cu o situaţie şi mai ciudată decât cea precedentă. Nu mai precizăm faptul că astfel s-ar putea redeschide rănile trecutului.   

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *