Reguli de eticheta la restaurant

By  | 

Regulile de etichetă vor fi mereu importante! Iată cum să te porți dacă iei masa la restaurant.

În trecut, regulile de etichetă erau foarte importante, și asta nu doar în înalta societate. Între timp, multe dintre ele au fost uitate, dar noi considerăm că încă este foarte important cum ne prezentăm în public. Sigur, este recomandat să fii mereu tu însăți, însă ține cont de bunele maniere pentru a face mereu o impresie bună.

Reguli de etichetă la birou

Regulile de etichetă se aplică în viața de zi cu zi, dar și în situații precum mersul la restaurant. Chiar dacă poate nu ieși atât de des în oraș să iei prânzul sau cina, citește cu atenție acest articol, îți va fi folositor!

Reguli de etichetă la restaurant:

Pentru început, poartă-te frumos cu chelnerul! El nu este sclavul tău personal, ci un simplu om, ca și tine, care are nevoie de un job. Știi cum se spune, modul cum te porți cu chelnerii, femeile de serciviu sau portarii spune mai multe despre tine decât o rochie de firmă și o diplomă de licență.

Reguli de etichetă la petrecerea de sărbători de la job

Uneori, se poate ca acesta să aibă o zi foarte proastă, fie din cauza problemelor personale, fie din cauza unor clienți din cale afară de stresanți. Dacă ți se întâmplă să dai peste vreun chelner care nu pare prea prietenos, lasă de la tine. Atâta timp cât nu îți aruncă mâncarea pe masă sau nu vine cu un comentariu inadecvat, nu este cazul să îi vorbești urât.

De asemenea, niciodată să nu pocnești din degete pentru a chema chelnerul la masa ta! Înțelege că poate este ocupat cu alți clienți, dar va ajunge și la tine. În plus, chelnerii pot avea sala împărțită între ei, deci poate cel pe care-l vezi că stă cam degeaba nu este cel care se ocupă de zona unde te-ai așezat tu.

Apoi, multe persoane tind să uite că nu chelnerul este cel care prepară mâncarea, ci bucătarul. Dacă ceva nu este în regulă cu comanda ta, nu îi sări în cap celui care a adus-o. E ca și cum ai țipa la casiera de la supermarket pentru că altcineva nu a pus prețul corect la un anume produs.

Reguli de bună purtare când ești invitat la cineva acasă

La finalul serii, când vine nota de plată, nu ești obligată să lași bacșiș, dar este recomandat să o faci, mai ales dacă cel care te-a servit a fost foarte amabil și rapid. Din păcate, chelnerii nu au un salariu foarte mare, deci trăiesc mai mult din bacșișurile primite.

Îți recomandăm să citești și articolul nostru despre reguli de etichetă la masă, pe care îl găsești aici.

Nu uita! Pentru a fi o doamnă, este necesar să cunoști aceste reguli de etichetă la restaurant și, cel mai important, să le aplici zi de zi.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *