Reguli de eticheta la birou

By  | 

Ne place sau nu, zi de zi mergem la muncă şi interacţionăm cu şefii şi colegii. Din acest motiv, este necesar să respectăm câteva reguli simple de etichetă, pentru ca viaţa la birou să fie mai simplă şi plăcută.

În primul rând, niciodată, dar NICIODATĂ nu te duce la muncă mahmură şi mirosind a alcool sau, mai rău, încă puţin ameţită. Cel mai probabil mulţi dintre colegii şi şefii tăi ies din când în când în oraş şi consumă alcool, dar asta nu înseamnă că e acceptabil să te prezinţi aşa la muncă. Evită să stai târziu în oraş în timpul săptămânii, dar dacă se întâmplă vreodată să petreci prea mult, anunţă că nu poţi veni la birou în ziua respectivă şi stai acasă. Nu e recomandat să îţi iei zile libere din cauza mahmurelii, dar e mult mai ok decât să îşi schimbe toţi părerea despre tine. 

De asemenea, încearcă să ajungi mereu la timp. Sigur, se poate întâmpla să ajungi cu 10 minute mai târziu din cauza traficului, dar nu e ok să întârzi câte o oră de 3 ori pe săptămână pentru că nu te trezeşti la timp.

Apoi, chiar dacă mediul îţi permite să te îmbraci casual, ţine minte că nu poţi purta chiar orice. Citeşte articolul nostru despre ce să nu porţi la muncă pentru mai multe detalii.

Atunci când lucrezi, evită să mesteci gumă de mestecat, mai ales dacă obişnuieşti să faci baloane sau să plescăi. Poate tu nu îţi dai seama că faci asta, dar îi vei deranja pe colegii tăi. Înlocuieşte guma cu pastile mentolate dacă simţi nevoie de puţină reîmprospătare.

Dacă îţi place să asculţi muzică când lucrezi, cumpără-ţi nişte boxe şi ascultă muzica la volum mic, pentru a nu-i deranja pe ceilalţi. Nu folosi căşti, pentru că nu vei auzi când cineva te strigă.

5 propozitii interzise la job

Chiar dacă ai o prietenă la muncă, nu e recomandat să bârfiţi când sunteţi la birou. Veţi da impresia că obişnuiţi să bârfiţi pe oricine, iar colegii vor începe să se ferească de voi. 

Indiferent de situaţie, încearcă să fii calmă. Şeful tocmai te-a anunţat că va trebui să preiei sarcinile cuiva pentur o lună? Calculatorul merge foarte greu? Stai calmă! Nu te enerva, nu înjura şi nu trânti nimic.

De asemenea, ţine telefonul pe vibraţii sau cel puţin nu seta ca sonerie o melodie care i-ar putea deranja pe cei din jur.

Comments

comments

2 Comments

  1. Pingback: Cum iti imbunatatesti relatia cu colegii de birou | Dezvoltare masei musculare

  2. Pingback: Cum iti imbunatatesti relatia cu colegii de birou - SanatateFrumusete.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *