Reguli de eticheta in online dating

By  | 

Online dating-ul devine o metodă din ce în ce mai folosită pentru a cunoaşte persoane noi, însă experienţa nu este întotdeauna plăcută. Prin urmarea unor reguli de etichetă, însă, totul se poate schimba în bine – comunicarea va fi realizată mai uşor, iar surprizele neplăcute nu vor mai avea loc.

În primul rând, trebuie să ţii minte că onestitatea este foarte importantă. E simplu să minţi pe internet în ceea ce priveşte vârsta, înfăţisarea, hobby-urile sau chiar sexul tău, însă de ce ai face acest lucru? Multe dintre persoanele care folosesc site-uri de online dating chiar îşi caută perechea şi nu este drept faţă de ele să minţi.

Vei purta conversaţii cu persoane reale, care au sentimente, deci ia în calcul acest lucru. Tipul acela fraier cu care îţi face plăcere să vorbeşti, dar cu care nici măcar nu ai vrea să te întâlneşti poate fi un tip foarte simpatic, care să te placă cu adevărat. Nu îi răni sentimentele şi nu îţi bate joc pe el pentru a te distra. Ce ţie nu-ţi place altuia nu-i face.

Creste-ti increderea in tine folosind online dating!

De asemenea, exprimă-ţi clar intenţiile. Vrei să ai un amic online, cauţi o relaţie serioasă sau vrei doar o noapte pasională? Gândeşte-te la cei cu care comunici şi ai grijă ca şi pentru ei să fie o experienţă plăcută. E pur şi simplu crud să păcăleşti oamenii, făcându-i să creadă că vrei altceva de la ei.

De asemenea, postează doar fotografii recente, e de bun simţ. „Dar dacă se va îndrăgosti de mine, nu îl va deranja atât de mult când va afla că am cu 10 kilograme mai mult decât în poză.” Ba da, îl va deranja, se va simţi jignit că l-ai păcălit şi se va întreba cu ce altceva l-ai mai minţit. 

Însă până la întâlnire, ai grijă cum comunici. Fii politicoasă şi nu jigni pe nimeni. Chiar dacă discuţiile au loc momentan doar pe internet, manierele sunt, totuşi importante.

Ce cred barbatii despre profilul tau de pe siteuri de online dating

Dar ce faci dacă un tip simpatic nu îţi mai răspunde? Ei bine, vor exista şi persoane care pur şi simplu nu au chef să îţi spună că nu mai sunt interesate de tine şi nu îţi vor mai răspunde, „ca să prinzi tu ideea”. Dacă mesajul tău este ignorat, există două variante: ori persoana respectivă nu vrea să mai vorbească cu tine, ori nu a mai intrat pe site. De obicei poţi vedea de cât timp cineva nu a mai fost online, deci îţi vei da seama cum stă treaba. Dacă eşti ignorată, nu insista cu mesaje. E doar un tip cu care ai vorbit online, nu partenerul tău de 5 ani, deci treci peste şi caută alt Făt Frumos.

Iar dacă tu nu eşti interesată de cineva, spune-i acest lucru, nu îl lăsa să îşi facă speranţe. Scrie-i un mesaj în care să îi spui de ce nu doreşti să discutaţi, dar fii amabilă şi politicoasă.

De asemenea, răspunde la mesaje cât de repede poţi. Ok, poate nu la 5 secunde după ce ai primit un mesaj, dar nu aştepta ore întregi pentru a nu părea disperată. Ori eşti interesată, ori nu eşti. Pe internet nu prea poţi fi mironosiţă, pentru că bărbaţii nu vor aştepta după tine, ci vor da mesaje altor femei.

10 adevaruri despre datingul online

Un lucru la care trebuie să ai mare girjă sunt informaţiile personale pe care le împărtăşeşti. Este important să fii sinceră, însă siguranţa e pe primul loc. Nu spune oricui unde înveţi sau unde lucrezi, evită să îţi dai numărul de telefon din primele mesaje şi nu discuta mult despre familia ta.

Dacă ai stabilit o întâlnire cu cineva cunoscut online, spune-i unei prietene totul despre el: ce nume are pe site, cum arată, care este numele lui real, unde a spus că locuieşte sau lucrează, unde a propus să vă întâlniţi etc. În plus, locul de întâlnire trebuie să fie unul plin de oameni, de exemplu în centrul oraşului, iar ora să nu fie prea târzie.

După întâlnire, îţi recomandăm să îi dai tipului un mesaj prin care să îi mulţumeşti pentru seara pe care aţi petrecut-o împreună, chiar dacă aceasta a fost plăcută sau nu. În cazul în care nu vrei să mai ai treabă cu el, spune-i acest lucru, nu îl bloca fără niciun cuvânt.

Tu respecţi aceste reguli de etichetă în online dating?

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *