Reguli de buna purtare cand esti invitat la cineva acasa

By  | 

Mai sunt doar câteva zile până la Paşte şi iubitul tău te-a invitat să iei masa cu familia lui sau un prieten a chemat un mic grup pentru a sărbători împreună? Regulile de etichetă sunt importante şi în aceste cazuri, mai ales dacă vrei să laşi o impresie plăcută gazdei.

În primul rând, îţi recomandăm să ajungi la ora stabilită. Organizează-ţi timpul astfel încât să poţi pleca mai devreme de acasă, în caz că intervine ceva şi ai putea întârzia. Totuşi, dacă se întâmplă să ajungi ceva mai târziu, dă un telefon gazdei pentru a o anunţa. Nici să ajungi prea devreme nu e ok, pentru că sunt şanse mari ca gazda să nu fie gata şi sigur nu va avea chef să stea în halat de baie şi cu părul ud de faţă cu tine pentru că nu ai ajuns când trebuie.

Despre ce sa nu discuti la masa de Paste cu familia lui

Adu cu tine un mic cadou, fie că e vorba de o simplă sticlă de vin sau un coş cu multe produse. Nu eşti obligată să aduci ceva, dar e de bun simţ, deci nu e nevoie să cheltui milioane. Intenţia contează. În felul acesta, mulţumeşti gazdei pentru invitaţie şi, în acelaşi timp, aduci o contribuţie la masa de Paşte.

Când intri în casă descalţă-te, mai ales dacă gazda nu a spus de la bun început că poţi rămâne încălţată. Nimeni nu vrea să spele podeaua după ce invitaţii pleacă pentru că au adus cu ei microbi şi mizerie.

Cadouri de Paste pentru familia iubitului

Cât despre jacheta pe care o porţi, pune-o în cuier sau, dacă acesta nu există, întreabă unde o poţi aşeza. Chiar dacă persoana care te-a invitat îţi recomandă să te simţi ca acasă, nu e cazul să îţi arunci hainele pe un fotoliu la nimereală.

De asemenea, evită să te aşezi cu fundul pe blatul de bucătărie sau să îţi pui picioarele pe măsuţa de cafea. Şi ţine minte, nu contează dacă gazda face aceste lucruri – este casa ei şi poate face ce vrea, dar cel mai probabil o va deranja dacă te vei purta la fel.

Cum sa supravietuiesti sarbatorilor cu familia iubitului

La masă, încearcă să guşti câte puţin din toate felurile, mai ales dacă bucătarul se laudă cu ce a gătit. Chiar dacă nu îţi place un anumit fel de mâncare, pune-ţi puţin în farfurie şi ia o înghiţitură. Nu uita să lauzi mâncarea, dar nu exagera! Cât despre alcool, dacă tatăl iubitului tău a adus o sticlă de ţuică puternică de la ţară şi insistă să bei şi tu, permite-i să îţi pună un păhărel şi ia o guriţă mică. Nu te va obliga să bei toată sticla, dar va aprecia dacă vei încerca licoarea sa.

Nu uita ca pe parcursul mesei să îţi ţii telefonul închis, pentru a nu deranja pe toată lumea. În fond, este Paştele şi este posibil ca mobilul tău să sune destul de des atunci când primeşti urări… 

La plecare, mulţumeşte-i gazdei pentru invitaţie.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *