Reevaluarea de sfarsit de an

By  | 

In sfirsit, se apropie si vacanta de Craciun; chiar de nu e la fel de generoasa precum concediul din vara, e concediu, iar asta inseamna ca nu trebuie (sa speram) sa te prezinti la lucru. Asta daca nu cumva chiar lucrezi intr-un domeniu foarte solicitat in aceasta perioada. In fine, citeva zile libere tot o sa ai sa-ti pui totul in ordine. Oricit de hotarita ai fi sa nu abordezi capitolul acesta, fiind tentata sa faci clasicul bilant anual, sansele ca jobul sa nu se afle pe ordinea de zi sint foarte mici.

GINDURI GREU DE ALUNGAT. Daca ai parasit locul de munca inainte de vacanta cu inima indoita din cauza unui proiect terminat in fuga ori aminat pe anul viitor, sansele ca aceste ginduri sa nu te insoteasca acasa sint aproape inexistente. La fel se intimpla si in cazul in care colectivul cu care lucrezi zi de zi nu e tocmai cum ti-ai dori tu sa fie. E clar, in oricare dintre aceste situatii, e greu sa stai linistita in vacanta! Din fericire, e tot in folosul tau, acum ai ocazia sa analizezi la rece care sint rotitele care nu functioneaza in munca ta sau in relatiile de serviciu.

CE TE NEMULTUMESTE? Daca raspunsul tau contine cuvinte ca “stres” ori “rutina”, iata doua motive extrem de importante pentru a lua masuri. Stii bine ca stresul iti poate crea probleme grave, iar rutina te transforma treptat intr-o alta persoana. Nu, nu inseamna ca esti o fire slaba, dimpotriva, faptul ca ai ajuns sa devii constienta de impactul acestor factori asupra ta e semn ca gindesti foarte corect si ca esti o persoana care stie exact ce anume asteapta de la viata.

ANALIZEAZA POSIBILITATILE. Nu te mai framinta revazind in minte aspectele deranjante de la serviciu, mai bine ai folosi aceste momente pentru a cauta solutii la problemele tale. Iar daca asta inseamna sa-ti cauti alta slujba, acum e momentul sa te decizi; Sarbatorile de iarna au darul de a ne umple sufletele de bucurie si speranta, adica exact ce-ti trebuie tie la inceput de drum nou. Si de cum se termina perioada, incepe cautarile!

OFERA-TI INCA O SANSA! E mult prea greu s-o iei de la capat? De acord, dar de acum tu faci “cartile”! Daca ai decis ca nu poti abandona corabia inca, nu e un semn de lasitate. Dupa ce ti-ai petrecut concediul analizind factorii perturbatori, elementele de stres, ba chiar ai luat in calcul si o eventuala schimbare de job, iti va fi mai usor sa-ti construiesti o strategie pe care s-o pui in aplicare de anul viitor, asa cum se cade unui proiect inceput cu dreptul.

●Incepe anul de lucru organizindu-ti biroul, computerul si mailul; dupa ce totul va fi aranjat, orice actiune inceputa va fi mult mai clara.
●Programeaza-ti cu atentie sarcinile, evalueaza timpul necesar fiecareia si pune-le in ordinea prioritatilor.
●Fa cunostinta cu dl. Curaj; da glas ideilor tale argumentindu-le puternic!
●Schimba registrul comunicarii cu colegii de birou; gindeste-te ce crezi ca ar fi putut sa le schimbe parerea despre tine.
●In clipele libere, contureaza un plan pentru seara ori weekend, asa vei impiedica instalarea rutinei.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *