Recupereaza cheful de munca

By  | 

Relația noastră cu jobul se aseamănă frapant cu o relație amoroasă: fluturii entuziasmului de ȋnceput se pot transforma treptat ȋn moliile lipsei de chef. Urmează aceste sfaturi pentru a reaprinde pasiunea pentru job.

Ȋntoarce-te ȋn timp

Amintește-ți ce te-a făcut să sari prin casă de fericire atunci când ai fost anunțată că ai luat jobul. A fost oare faptul că aveai mai multe responsabilități din care aveai ce ȋnvăța? Atunci cere să ți se dea proiecte pe care să le coordonezi. Dacă orarul flexibil a fost sursa ta de fericire, atunci bucură-te de el din plin, fără remușcări la gândul că prietenii tăi muncesc zi-lumină.

Nu am chef azi

Sau, poate că apropierea de niște profesioniști adevărați te-a entuziasmat atât de mult, dar ai observat ȋn timp că numai timp de tine nu au. Ȋn acest caz, invită-l la cafea pe mentorul pe care-l apreciezi cel mai mult și “fură meserie”.

Prefă-te că te ȋncântă ce faci

Poate că sună nerealist și ciudat, dar funcționează! Zâmbește când te așezi la birou, ȋndreapă spatele și destinde-ți trăsăturile feței – cheful de muncă va reveni și el ȋn scurt timp. De asemenea, controlează-ți cu grijă postura corpului când te afli ȋn colectivitatea profesională. Crede-ne, nimeni nu are chef să lucreze cu o “față acră”, iar cele mai inventive proiecte vor fi date celui care abordează o mină destinsă și entuziastă, nu celui care parcă are scris un mare “lasă-mă ȋn pace” pe frunte.

5 trucuri pentru a fi relaxată la muncă

Folosește-ți zilele de concediu

După modelul american, europenii au ȋnceput să nu-și mai ia toate zilele de concediu și să rămână la sfârșitul anului cu cel puțin 5 zile restante. Realist vorbind, acele zile de vacanță nu sunt date degeaba, ele sunt menite pentru refacerea psihică și fizică și pentru ca angajatul să lucreze cu spor și fără să se ȋmbolnăvească din cauza stresului sau programului prelungit.

În vacanță…la birou

Fă și altceva ȋn afară de muncă

Ideal ar fi să adori ceea ce faci ȋn așa fel ȋncât să nu muncești niciodată, ci să te distrezi la birou. Din păcate, ȋnsă, puțini sunt cei care se bucură de o asemenea experiență, cei mai mulți așteptând zilnic sfârșitul programului, momentul ȋn care “rup” ușa biroului pentru a evada… spre casă. Ȋn loc să te duci acasă și să te pui cu fundul pe canapea, mai bine fă-ți de lucru. Descoperă un hobby – poate fi orice, de la alergat, la pictură, blogging, olărit, dansuri de tot felul. Important este să te relaxezi ȋn timp ce endorfinele mulțumirii de sine te inundă de fericire.

Comments

comments