Puterea pozitiva a gandirii negative

By  | 

 

Optimismul ne face să fim orbi în faţa riscurilor.

Dacă trăieşti mereu cu gândul că ”Universul” va aşeza lucrurile în favoarea ta, vei afla pe propria-ţi piele – şi nu va fi deloc plăcut – că nu e tocmai aşa. Din contră, lucrurile rele ţi se pot întâmpla chiar ţie. De aceea este bine să fii prevăzător în orice situaţie.

 

 

Nu îţi sugerăm să te încui în casă, aşteptând sfârşitul lumii, ci doar să faci acele gesturi mici de protecţie care ţi se par atât de banale sau neimportante ca centura de siguranţă, casca de protecţie şi cotierele, baterii de rezervă, etc.

Fericiriea ne face nefericiţi.

Cu toţii alergăm către acest obiectiv – fericirea – imposibil de descris şi de atins. Iar această luptă continuă, cu noi înşine, cu cei din jurul nostru, ne îndeamnă la compromisuri şi ne aminteşte cât de departe suntm de ţelul nostru.

 

 

În acest caz, caută bucuria în lucrurile mărunte din jurul tău. Pentru că pe măsură ce ai mai mult, vei vrea mai mult şi nu vei reuşi niciodată să ajungi în punctul în care ai atins fericirea. Aceasta se află în interiorul tău.

Cearta e mai bună decât armonia.

Când suntm mici părinţii ne ceartă adesea atunci când facem vre-o boacănă. Am spart o vază, iar mama s-a făcut foc şi pară. Ei bine, reproşurile ei au rolul de a te proteja ca pe viitor să nu mai repeţi boacăna şi pentru a te feri de răni.

 

 

Nu e cazul să fii totdeauna critică, nici cu tine nici cu cei din jurul tău, însă trebuie să semnalizezi greşelile într-un fel. Sau altfel vor fi repetate la nesfârşit.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *