Pune la punct barbatii insistenti!

By  | 

Orice femeie s-a confruntat macar o data cu o situatie asemanatoare: te afli intr-un bar sau la o petrecere cu gasca si un tip se ia de tine. Iar cand incerci politicos sa-l expediezi, lui i se pare absolut firesc sa insiste… si sa insiste… si sa insiste.

Majoritatea barbatilor au impresia ca daca ies in lume si vad o femeie care arata bine, e normal sa fie agresivi. E ca si cum ar crede ca, daca o femeie poarta haine frumoase si isi aranjeaza parul, vrea sa fie “vanata”. Dar nu trebuie sa te baricadezi in casa sau sa pui un sac pe tine pentru a evita sa fii obiectul atentiei nedorite. Trebuie doar sa tii cont de cateva sfaturi:

Orgoliu de neclintit

El este raspunzator pentru confundarea lui “NU” cu “POATE”. Daca un barbat se apropie de o femeie, iar prietenii lui sunt prin preajma, simte ca mingea e in terenul lui si nu poate rata lovitura. Asadar, e insistent si agasant din cauza faptului ca toti ochii sunt atintiti asupra lui. Mai mult decat atat, refuzul tau este in conceptia lui doar o “vrajeala”. Barbatii sunt bantuiti de ideea ca femeilor le place sa joace dur, asa ca nu se lasa, crezand ca in final vor obtine ceea ce-si doresc.

Vorbe de “trimis la plimbare”

Spune-i clar ca nu esti interesata. Daca ii spui “Nu stiu ce sa zic…” sau “Poate, mai vedem…” el le interpreteaza ca un “Merita sa incerc!”. Daca il cunosti pe tipul “sacaitor” si faceti parte din aceleasi cercuri sociale, incearca sa-i dai de inteles ca ai prieten si ca ii esti fidela. Chiar daca uneori nu merge din prima, persevereaza! Nu lasa loc de mai mult sau de interpretari, ureaza-i “seara buna” si stai cu prietenii tai.

Stimulent la pahar

Daca au si ceva alcool “la bord”, ceea ce reduce inhibitia si intuneca rationamentul, nimic nu-i mai poate stavili. Exista destui barbati care, treji fiind, se dovedesc extrem de neindemanatici in prezenta femeilor, si atunci folosesc alcoolul pe post de “lubrifiant social”. Cateva paharele pot sa le dea curaj, dar pot totodata sa-i faca foarte agresivi atunci cand sunt respinsi.

Si corpul “vorbeste”

Cea mai buna cale sa scapi de un tip fara a parea o “scorpie” este sa-i transmiti semnale clare ca nu esti deloc interesata. Trebuie sa fii detasata. Limbajul trupului tau si miscarile pe care le faci sunt foarte importante, mai ales ca barbatii inteleg gresit unele gesturi prietenesti si le considera avansuri sexuale. Deci nu te juca cu parul si nu-l privi in ochi atunci cand vorbeste cu tine. Si ai mare grija ce spui! Nu rade daca iti spune vreo gluma; il vei incuraja sa insiste. 47% dintre barbati folosesc glumele ca prima strategie atunci cand vor sa atraga o femeie.

Fa-l sa inceteze

Daca refuza sa se potoleasca, atunci cauta sa ai contacte vizuale cu cei din jur, prietenii tai sau oricine ar putea sa te salveze. Cere ajutor din ochi. Uita-te la o chelnerita sau la o prietena, astfel incat sa-si dea seama ca ai nevoie de ajutor. Daca totusi nu-ti iese sau esti singura, va trebui sa fii mai ferma. Uita-te fix in ochii lui si spune-i apasat: “Chiar nu ma interesezi.” Apoi intoarce-i spatele. Cei mai multi raman cu coada intre picioare dupa asa o scena.

Daca nu merge nici o modalitate din cele enumerate mai sus, spune-i pur si simplu ca nu esti atrasa de el, ca il vezi ca pe un frate… si pe cat posibil, incearca sa te indepartezi de el, intra in vorba cu altcineva.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *