Provoacă-ți creierul să fie mai puternic!

By  | 

Există anumite activități care te pot ajuta să ai un creier mai puternic. Astfel, te vei concentra mai ușor și vei simți că funcționezi la capacitate maximă.

Creierul este ca un mușchi ce trebuie mereu lucrat. Indiferent cât de inteligentă ești, merită să faci aceste lucruri pentru a-l stimula continuu.

Citește și: Antrenează-ți creierul cu exerciții neurobice 

Iată cum să-ți provoci creierul să fie mai puternic:

Citește trei cărți pe lună. Este recomandat să citești cel puțin jumătate de oră pe zi. Unele persoane nici măcar nu trebuie să îți facă timp pentru asta – nu trebuie decât să folosească în acest scop timpul pe care îl petrec zilnic spre birou și înapoi acasă. Dacă lucrezi aproape de casă (sau chiar acasă), nu mai sta pe telefon înainte să te culci – mai bine folosești acest timp pentru a citi. Bineînțeles, în funcție de cărțile alese, poți citi mai multe sau mai puține într-o lună – o carte de 200 de pagini cu scris mare se citește mult mai repede decât una de 700 de pagini cu scris mic, de exemplu.

Citește și: Cum să îi oferi creierului o pauză relaxantă 

Fă mișcare. Exercițiile îți îmbunătățesc fluxul sanguin, iar acest lucru ajută foarte mult creierul. În plus, exercițiile au multe alte beneficii pentru sănătate, pe care probabil deja le cunoști. Mergi mai mult pe jos, urcă pe scări în loc să iei liftul (sau scara rulantă), plimbă-te cu bicicleta sau rolele, urmărește un video cu exerciții pe YouTube… posibilitățile sunt infinite!

Schimbă-ți alimentația cu una sănătoasă. Renunță, în primul rând, la junk food, zahăr, băuturi carbogazoase și alimente semipreparate. Nu este deloc greu să ai o alimentație sănătoasă, atâta timp cât ești informată corect. Citește mai multe despre acest subiect în rubrica noastră de sănătate.

Ascultă muzică clasică. Mai multe studii au arătat că acest tip de muzică îmbunătățește abilitățile de memorare și învățate. De asemenea, te vei putea concentra mai bine. Dacă obișnuiești să asculți alte genuri, poți încerca măcar să asculți muzică clasică atunci când lucrezi.

Citește și: Cum să ai grijă de sănătatea ta mintală 

Joacă șah, boardgames sau jocuri de tip puzzle. Acest tip de jocuri nu este doar distractiv, ci îți pune și mintea la lucru. Unul din jocurile video pe care ți le recomandăm în acest sens este Portal.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *