Produsul minune al lunii: otetul

By  | 

Oțetul este un produs ieftin, pe care îl găsești în orice bucătărie și la orice magazin. Știai că îl poți folosi în multe scopuri, nu doar la prepararea mâncării?

În general, oțetul se folosește în bucătărie, însă are multe alte întrebuințări pe care poate nu le cunoști. Iată de ce COSMO îl consideră un produs minune:

Produsul minune al lunii: uleiul de măsline

Îndepărtează mirosurile neplăcute. Mâinile tale au un miros neplăcut care nu se duce prin simpla spălare a mâinilor cu săpun? Încearcă să îți clătești mâinile cu oțet mirosul puternic va dispărea. Acest truc este folositor mai ales dacă tocmai ai gătit cu usturoi sua ceapă.

De asemenea, dacă în casă există un miros neplăcut, poți scăpa de el tot cu oțet. Pune o cană de oțet în cameră cu pricina și va absorbi mirosul.

Ai primit un buchet de flori superb și vrei să-l păstrezi cât mai mult timp posibil? Amestecă o lingură de oțet cu o linguriță de zahăr și toarnă în vază. Florile vor rămâne proaspete pentru mai mult timp.

Produsul minune al lunii: vaselina

Oțetul poate fi folosit fără probleme și la curățenie. Amestecă părți egale de apă și oțet într-un pulverizator și poți curăța aproape orice suprafață din casă: geamuri, cuptor, microunde, cada din baie, chiuveta de bucătărie, toaleta, perdeaua de duș etc.

Ți s-a înfundat chiuveta? Toarnă jumătate de cană de bicarbonat de sodiu în scurgere, apoi toarnă o cană de oțet. Lasă amestecul să acționeze cam 15 minute (timp în care va face spumă), apoi toarnă apă fierbinte și problema e rezolvată!

Te-a înțepat o insectă și te mănâncă pielea? Fă-ți o pastă din oțet și bicarbonat de sodiu și aplic-o pe locul cu pricina.

Dacă ai vreo bluza pătată de transpirație, nu e nevoie să o arunci! Încearcă întâi să o cureți cu ajutorul oțetului. Toarnă niște oțet pe pată, lasă câteva minute să acționeze, apoi spală normal.

Produsul minune al lunii: uleiul de cocos

În cazul petelor de cafea, ceai, rugină, ketchup sau muștar, freacă bine cu oțet, apoi spală normal.

Dacă ai un cățel sau o pisică și te-ai trezit cu o pată de urină pe covor, acoper-o cu oțet și lasă covorul la înmuiat, apoi spală-l bine. Pata și mirosul neplăcut vor dispărea.

Vrei să păstrezi un recipient de la o lumânare parfumată, dar nu reușești să cureți bine eticheta? Înmoaie în oțet și eticheta se va curăța mult mai simplu!

Tu ce alte întrebuințări mai cunoști pentru oțet?

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *