Prima zi la noul job

By  | 

Te gandesti ca e intelept sa te impui din start, sa vada toti ce fata isteata esti. Lasa ca-i inveti tu meserie adevarata, dar mai intai trebuie sa-i organizezi, ca doar n-o sa lucrezi in conditiile astea: ritmul sedintelor e prea des, cafeaua nu e destul de tare, birourile trebuie repozitionate dupa normele Feng Shui. Iar calculatorul… o martoaga care sta sa-si dea duhul.

Foarte bine ca vrei sa te faci impresie buna la noul job din prima zi, dar daca aveai in gand sa aplici strategia descrisa mai sus, opreste-te! E complet neadecvata si te va transforma instant in inamicul public nr. 1. Daca vrei sa-ti seduci cu adevarat noii colegi, incearca putina diplomatie.

  • Nu face comparatii cu fostul tau loc de munca, fie ele bune sau rele. Comparatiile au darul de a irita la culme.
  • Nu incerca sa-ti “cuceresti” noii colegi vorbindu-i de rau pe cei colegii nesuferiti de la jobul anterior; cei actuali se vor gandi ca la un moment dat le vei servi acelasi tratament.
  • Nu critica pe nimeni; criticile nu sunt binevenite nici de la cei “de-ai casei”, darmite de la un outsider.
  • Nu te plange! Nici macar de aroma cafelei… Daca ai si inceput sa te vaicaresti, oare ce o sa urmeze?!
  • Observa care sunt sferele de influenta, “bisericutele”, dar evita sa inclini spre una sau alta. Poarta-te amabil si prietenos cu toata lumea si ramai neutra – nu stii niciodata de cine vei avea nevoie.
  • Apropie-te de fiecare membru al echipei si arata-te interesata de specificul muncii lui. Pune intrebari inteligente, cere-le sfatul, roaga-i sa-ti dea o mana de ajutor – oamenii se vor simti valorizati si-ti vor deveni aliati de pret.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *