Prietenie pe muchie de cutit?

By  | 

Iată cum îţi îmbunătăţeşti relaţia cu prietena ta cea mai buna.

Studiile spun că prietenia dintre o femeie şi o altă femeie este mult mai puternică decât între doi bărbaţi. Şi asta pentru că în timp ce tu cu prietena ta cea mai bună vă destăinuiţi una alteia cu orele, vă spuneţi ofurile şi vă cereţi ajutorul moral, tipii sunt destul de relaxaţi şi stabilesc întâlniri pentru a se uita la meciuri, eventual. Fiind şi partea afectivă şi emoţională implicate, este cumva firesc să te simţi extrem de apropiată cu o tipă cu care ţi-ai împărtăşit secrete şi care te ştie în momentele tale vulnerabile. Totuşi, când devine o relaţie toxică şi cum să procedezi pentru a te bucura de o prietenie sinceră şi constructivă ? Iată câteva scenarii din care să te inspiri.

Te simti sufocata

Ai o prietenă cu care în ciuda faptului că te înţelegi foarte bine, uneori devine cam enervantă şi simţi cum te stoarce de energie? Spune-i. Da, ai citit bine – spune-i chestia asta, anunţ-o cu tact că te copleşeşte cu grijile ei şi că şi tu, la rândul tău, ai situaţii de descurcat şi o viaţă de înfruntat. Spune-i cu blândeţe şi cere-ţi iertare, dar reţine: odată ce te încarci cu negativitatea altor persoane, îţi va fi foarte greu să mai faci faţă propriilor tale probleme.

Te simti copiata

„Într-unul dintre fostele mele locuri de muncă aveam o colegă care mă imita“, povesteşte Luiza (30). „Dacă veneam cu un sacou galben luni, la birou, ea apărea marţi cu unul asemănător ca nuanţă sau croială. Dacă spuneam că Barcelona e capitala mea preferată din lume, ea răspundea imediat că şi a ei. Era istovitoare efectiv“, spune Luiza. Sigur, acesta este un exemplu inocent, însă uneori, aşa-zisa prietenă îţi poate sabota munca la serviciu sau îţi poate pune în pericol relaţia. La primul indiciu că ai în preajma ta o asemenea tipă, poate ar fi cazul să regândeşti termenii prieteniei voastre şi să stai totuşi cât mai departe de ea.

Ai senzatia ca va indepartati

Uneori, când una dintre prietenele tale evoluează, când are parte de o schimbare în bine în viaţa ei, este un moment prielnic pentru a-ţi evalua propria persoană. Te simţi inferioară faţă de fata aceasta? Realizezi cu ocazia aceasta că tu nu stai prea bine la capitolul îmbunătăţire a propriei persoane? Nu lăsa astfel de gânduri să te copleşească, ci străduieşte-te să te simţi ambiţionată de succesul prietenei tale. Mai mult, nu lăsa orgoliul să vă stea în cale – cere-i sfatul, propune-i să aveţi activităţi împreună, vino cu idei sau urmeaz-o la sala de fitness unde şi-a remodelat atât de frumos corpul. Foloseşte-te de reuşitele ei pentru a evolua şi tu – nu te închide în tine şi nu o învinui că se îndepărtează de tine.

Comments

comments