Prietene si partenere de afaceri – posibil sau nu?

By  | 

Adevărul este că totul depinde doar de felul în care vă negociaţi atribuţiile şi de câtă înţelegere vă veţi oferi una alteia.. Pentru ca afacerea voastră să meargă strună, aplicaţi sfaturile COSMO de mai jos:

1.Enumeraţi aşteptările pe care le aveţi una de la alta şi de la proiectul care tocmai debutează. 

Stabiliţi clar care sunt atribuţiile fiecăreia dintre voi şi şi nu lăsaţi nimic la voia întâmplării. Nu vă bazaţi pe faptul că dacă aveţi o relaţie de prietenie de lungă durată, care a funcţionat perfect şi fără prea multă organizare, acum, când e vorba de o afacere, va fi la fel. Este vital ca într-o afacere rolurile asociaţilor să fie complementare şi ca fiecare să urmeze planul prestabilit întocmai. 

2.Nu te baza pe faptul că prietenia voastră este veche şi funcţionează perfect. E altceva când vine vorba de a munci împreună.

Principiul ”nu aduce problemele de serviciu acasă”, pentru a menţine armonia în cuplu, se aplică şi în cazul prieteniei. Trebuie delimitate cele două sfere: ale afacerii pe care o aveţi împreună şi cea a amiciţiei care trebuie să nu sufere din cauza faptului că nu mai ”ştiţi” să vorbiţi altceva în afară de muncă. 

3.Stabiliţi strategii prin care să aplanţi conflictele.

Ştii cum e, în general, dar mai ales când vine vorba de afaceri, este mai bine să se discute şi să se pună totul la punct dinainte. Stabiliţi de pe acum, înainte de a demara proiectul, ce veţi face dacă: planul vostru se va dovedi ineficient, dacă una dintre voi este nemulţumită de ceea ce face celalăltă sau ce faceţi dacă nu picaţi de acord într-o anumită privinţă.  

 

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *