Prea multe conturi de social media pot crește riscul depresiei

Un studiu recent arată că riscul depresiei poate crește cu cât folosești mai mult social media.

Aproape orice persoană folosește măcar o platformă de social media și cel mai probabil și tu ai măcar Facebook și Instagram. Acestea ne ajută să cunoaștem persoane noi, să socializăm, chiar să aflăm informații importante, însă au și efecte negative asupra noastră.

Un studiu recent arată că riscul apariției anxietății și al depresiei este mai crescut cu cât folosim mai mult social media. Studiul a fost efectuat pe mai mult de 1700 adulți și arată că persoanele care folosesc 7-11 platforme de social media au un risc de 3 ori mai mare al apariției anxietății și depresiei decât cele care folosesc 0-2.

Brian A. Primack, autorul studiului, spune: „Este posibil ca persoanele care suferă deja de anxietate și depresie să folosească mai multe platforme de social media. De exemplu, ele pot căuta un spațiu unde se simt confortabil, acceptate. În același timp, acest lucru poate duce la anxietate și depresie.”

Acest rezultat nu încearcă să te convingă să renunți la social media complet, bineînțeles. Cum spuneam și mai sus, aceste platforme au și anumite avantaje. Totuși, viața ta nu ar trebui să se învârtă în jurul Facebook și Instagram, deci mai lasă telefonul deoparte și, mai bine, citește o carte sau începe un serial interesant.

 
*articol preluat din Cosmopolitan UK (autor: Katie Jones)

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.