Plante de apartament pe care probabil n-o sa le omori

By  | 

Am strâns laolaltă cele mai DIE HARD plante de apartament, care-ți vor face aerul mai respirabil și pe care, chiar dacă uiți din când în când să le uzi, nu le poți ofili.

Guzmania

Îi place umbra și are nevoie de lumină în cantități moderate, așa că n-o poziționa sub lumina directă a soarelui. Trebuie udată o singură dată pe săptămână și o poți stropi direct pe frunze. Are frunze lungi, solide, și în mijlocul acestora o floare de dimensiuni mari, care îți va înfrumuseța casa timp de câteva săptămâni.

Gradina ta de apartament

plante de apartament

guzmania

Yucca

Pentru că-i mare și impunătoare, planta de Yucca e perfectă pentru spații închise, care tânjesc după un pic de prospețime. Îi e bine fie parțial la umbră, fie direct în soare, și nu-i trebuie mai mult de o cană de apă o dată la zece zile.

yucca

yucca

Feriga Părul Fetei

Dacă ești în căutarea unui amic verde pentru solitarul tău birou, împrietenește-te cu feriga Părul Fetei. E cea mai delicată dintre ferigile de cameră și trebuie udată destul de constant, pentru că că i se usucă pământul din ghiveci mai repede decât poți tu să șoptești: ”Mai trăiești!?” E perfectă pentru că nu-i trebuie soare și se menține verde foarte multă vreme.

10 plante feng shui pentru apartament

plante de apartament

feriga parul fetei

Orhideea

Oricât de surprinzător ar părea, orhideele sunt unele dintre cele mai rezistente și mai low maintenance plante de apartament. Nu le trebuie mai mult de 2-3 linguri de apă o dată la două săptămâni. Exagerează cu apa și o să te pricopsești cu câteva bețe fără viață.

plante de apartament

orhidee

Crinul păcii

Purificator natural al aerului, crinul păcii are nevoie de un loc însorit, apă săptămânal și câteva spritz-uri din când în când, cu un vaporizator, direct pe frunze. Dacă ai grijă de el cum trebuie, o să înflorească și de trei sau patru ori pe an.

Gradina de balcon – Super idei DIY

crinul pacii

crinul pacii

Dracena

Una dintre cele mai puțin pretențioase plante de apartament, dracena nu face mofturi nici la capitolul soare, nici la capitolul apă. Ba mai mult decât atât, dacă te lovește excesul de zel și o uzi mai mult decât trebuie, e pericol să-i putrezească rădăcina.

dracena

dracena

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *