Petrecere la tine acasa

By  | 

Pe cine inviti?

O intrebare esentiala, de vreme ce raspunsul iti va usura munca atunci cand vei stabili celelalte “detalii”: decorul, mancarea, bautura, muzica, si, niciodata pe ultimul loc, bugetul. De obicei, gazdele aleg ca parteneri pentru trecerea in noul an prietenii apropiati, insa daca ai spatiul si dispozitia necesare, poti avea cat de multi invitati doresti.

Numarul celor care iti vor trece pragul e elementul cel mai important al organizarii: o seara de Paste prea intima poate deveni la un moment dat jenanta, dupa cum nici alternativa in care cei prezenti mai gasesc un loc liber doar in cada nu este o situatie de dorit.

Cum pregatesti apartamentul?

Atunci cand vei aranja decorul, trebuie sa ai in vedere doua aspecte: care este tema petrecerii (daca alegi sa ai una) si felul in care te distrezi de obicei cu prietenii tai.

Daca va simtiti bine stand la masa si povestind din ale tineretii valuri, ai grija ca toata lumea sa fie asezata comod, iar accesul la locul fiecaruia sa nu presupuna deranjarea altor persoane. Un sfat de luat in seama este de a situa vorbaretii grupului la distante ceva mai mari unii de altii, pentru ca discutiile lor sa antreneze toata masa, fara a fi centrate intr-un singur loc.

Daca, dimpotriva, esti genul ce nu-ti pot imagina o petrecere fara un ring de dans, atunci cel mai indicat este sa pastrezi o zona (sau o camera intreaga) pentru rupt pingele. In acest caz, scoate covorul si evita amplasarea lumanarilor – cel putin in acel loc, pentru a evita accidentele.

Ce vei pune pe masa?

Sculpturile in gheata, ficatul de gasca poloneza sau caracatita flambata ar fi bine de pastrat pentru alte ocazii. De Paste, invitatii isi doresc mancaruri traditionale romanesti, iar cel mai bine este sa stabilesti meniul impreuna cu ei. Fii atenta insa la gradul de implicare solicitat de fiecare cerere.

Atunci cand hotarasti bucatele, ia seama daca nu cumva exista vegetarieni printre invitati (n-ai vrea ca ei sa fugareasca doua masline prin farfurie toata seara) si pregateste ceva special: tot felul de legume, salate, sarmale cu orez si ciuperci in loc de carne.

In ceea ce priveste bauturile, unei petreceri nu ar trebui sa-i lipseasca nimic: de la racoritoare si bere pana la esentele mai tari (votca, whiskey), si incluzand neaparat sampania.

Ponturi:

  • Primeste-ti invitatii cu o cupa de sampanie; atmosfera festiva trebuie simtita chiar de la intrare.
  • Foloseste vesela de plastic, asa nu risti sa ai farfurii sparte.
  • Pastreaza mici sandvisuri pentru dimineata; vor fi de ajutor cand din oferta culinara de la inceputul serii n-a mai ramas nimic.

Pentru cantitate, tine cont ca o sticla de vin umple aproximativ cinci pahare, iar media de persoana este, de regula, in jurul a trei pahare (cei care beau mai mult compenseaza consumatorii mai timizi).

Ce muzica alegi?

Pastele nu este cel mai bun moment pentru a-ti instrui invitatii in stiluri muzicale excentrice, asa ca alege melodiile pe care sa se poata dansa fara scheme pretentioase si cele usor de recunoscut.

Gama, la fel ca in cazul mancarii si al bauturilor, ar trebui sa fie cat mai variata cu putinta, evident in acord cu preferintele voastre.

De obicei, la fiecare petrecere se va gasi cineva caruia sa-i faca placere sa joace rolul DJ-ului. Stabiliti impreuna o lista de melodii, precum si momentele in care ar trebui difuzate; spre exemplu, atunci cand vei servi tortul, o muzica mai lenta ar fi bine venita.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *