Organizeaza-ti dulapul!

By  | 

Incepe cu inceputul

Asigura-te ca spatiul e suficient de incapator, sa nu muncesti degeaba. E absolut necesar sa fie si bine luminat, asa ca e prudent sa ai la indemana prelungitoare si lampi. Nu poti sa muncesti bine daca orbecai…

Pe masura ce atarni hainele pe umerase,

triaza-le (arunca ce n-ai purtat de un an) si grupeaza-le: rochii la rochii, bluze la bluze etc. In fiecare “sectiune” aliniaza-le dupa culori pe umerase asortate.

Pentru a economisi spatiu,

atarna pantalonii pe lung, pe umerase speciale. Nu-i pune, indoiti pe jumatate, pe bara orizontala, pentru ca fac cute.

Puloverele si tricoturile groase

isi pastreaza forma daca sunt tinute pe raft, impaturite larg. Peste vara, asigura-te ca moliile n-au acces acolo – pune-le in cutii mari de pantofi, cu levantica din belsug! O data pe luna, scoate-le la aerisit.

Gentile se tin agatate

de mici cuiere montate pe peretele din spate sau din lateralul dulapului. Ideea e sa stea vertical, in niciun caz unele peste altele – ca se deformeaza ireversibil. Unde mai pui ca le ai pe toate la vedere.

Ideal ar fi sa depozitezi pantofii in cutii de plastic transparent;

nu doar ca sunt feriti de praf, dar ii si alegi dintr-o ochire. Nu-i mai ascunde sub pat, sa-i cauti in genunchi, ci pune-i pe rafturile de sus ale debaralei.

In loc sa impaturesti tricourile si maiourile in sertare, incearca sa le rulezi ca pe clatite si sa le dispui vertical. In felul asta le vezi pe toate, iar cand scoti unul, nu le deranjezi pe celelalte. Procedeul e valabil si cand faci bagajele pentru calatorie.

Si acum, “intimitatile”

Lenjeria are o misterioasa tendinta sa se amestece, de nu mai stii care pe unde sta si te enervezi pescuind dimineata prin sertare. Exista inserturi speciale – pe care le poti suplini prin mici cutii de plastic cu aceeasi inaltime – care vor separa pe caprarii sosetele, sutienele, chilotii.

Tine bijuteriile in cutii speciale cu despartituri (sau, pana le procuri, in tavitele pentru cuburi de gheata ale frigiderului). Eviti astfel ca lantisoarele, cerceii si bratarile sa se incurce; toate vor ramane separate, ordonate si usor de reperat.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *