Obiceiuri ale tipelor cu psihic puternic

By  | 

Genetica, personalitatea şi experienţele tale de viaţă îţi conturează mentalul de-a lungul vieţii. Acesta poate fi însă „cultivat“. Iată cum.

Emotii? Da

Ai putea crede că oamenii cu un mental puternic îşi reprimă emoţiile şi ţin musai să nu îşi arate ceea ce simt. În realitate, a fi puternică din punct de vedere psihic presupune nu să îţia scunzi emoţiile, ci să ştii cum să ţi le drămuieşti şi cum să ţi le scoţi la iveală atunci când trebuie. În plus, în timp e bine să înveţi cum îţi influenţează emoţiile felul de a acţiona şi de a gândi în fiecare zi.

Gandire pozitiva? Da

Sigur că nu poţi tot timpul să îţi menţii gândirea pozitivă, dar nici să te laşi copleşită de negativitate nu este productiv pentru tine. Străduieşte-te însă tot timpul să fii optimistă şi să nu laşi ideile negative să îşi controleze starea de spirit. Încurajează-te, pune-ţi ţeluri tot timpul şi fă tot posibilul să le bifezi.

Iertatoare? Da

Şi nu numai cu cei din jur, ci şi cu tine însăţi. Oamenii cu mental puternic nu se pun la zid atunci când fac greşeli, se iartă şi învaţă din propriile experienţe. De asemenea, nu judecă alţi oameni pentru alegerile făcute, ci încearcă să accepte deciziile acestora, chiar dacă cu unele nu sunt de acord.

Organizata? Da

Persoanele cu mental puternic sunt nişte buni manageri ai timpului lor şi ştiu cum să îşi organizeze fiecare zi. Nu îşi consumă resursele de timp şi de energie în mod defectuos şi nu se împiedică în detalii care nu le aduc nimic constructiv. În schimb, se concentrează pe a-şi face planuri şi pe a le duce la capăt cu orice preţ.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *