Nu vreau sa fiu perfecta!

By  | 

A-ți arăta slăbiciunile este o dovadă de curaj, iar a nu te lăsa doborâtă de succesul altora este, în ziua de azi, o virtute.

Ai standarde înalte, așteptări mărețe – de la tine însăți, dar implicit și de la ceilalți -, iar faptul că remarci perfecțiunea peste tot în jurul tău (pozele impecabile ale prietenelor tale de pe Instagram, colega cu trup de sirenă de la cursul de fitness etc.) te face să îți dorești cu și mai multă ambiție să ajungi acolo unde visezi. Foarte multe femei își doresc cu ardoare să fie perfecte – unele din cauza ochilor critici ai unei mame exigente sau ai unui partener dur, altele din cauza culturii din ziua de azi care promovează imagini exagerate ale unui stil de viață idealist. Totuși, acest sistem tiranic al goanei după perfecțiune a creat și un revers al medaliei. Studiile au arătat că strădania ta de a fi mândră-n toate cele (vorba poeziei) poate stârni stări copleșitoare de stres, depresie, dereglări alimentare și îți poate știrbi din încrederea în sine. În lecțiile ei de dezvoltare personală, Laurie Marsden, life coach, spune că este crucial să găsești echilibrul între a fi ambițioasă și a face din perfecțiune o obsesie. Următoarele ponturi te ajută să-ți urmezi scopul, fără a te simți încrâncenată ori lezată de succesul celor din jur.

Învață să te ierți

Toate avem puncte forte și părți mai slabe, deci nimeni nu e perfect – dar da, asta nu înseamnă că nu trebuie să faci tot ce-ți stă în putință pentru a te dezvolta profesional, spiritual etc. Poți întotdeauna să te autoeduci și să te îmbogățești cu noi cunoștințe în permanență, să îți îmbunătățești sinele, însă, în același timp, trebuie să nu pierzi timp îngrijorându-te cu privire la ce nu știi (încă). Totul se învață.

Vrei si mai multa fericire? Accepta tot ceea ce ai

Trasează-ți clar țelurile

A ști exact ce vrei te ajută să fii orientată în direcția potrivită și să nu îți irosești vremea cu task-uri care suportă amânare. De asemenea, un scop bine țintit te ajută și să îți dai seama ușor atunci când îl atingi.

Învață din eșecuri

Recunoașterea unei greșeli e un pas înainte către rezultatele scontate, iar următorul e făcut atunci când nu te lași învinsă de o „bătălie” pierdută, ci te folosești de aceasta pentru a te motiva mai departe. De asemenea, apelează la mentori și reține că cei adevărați nu doar te aprobă, ci te ajută concret să evoluezi.

Putere, substantiv de genul feminin

Acceptă provocările

Gândește-te la o reușită de-a ta din trecut – deși n-a fost ușor să o bifezi, acum are statutul de țel atins. Morala? Când ți se ivesc noi provocări, acceptă-le și nu lăsa îngrijorarea și lipsa curajului să te țină pe loc, departe de sufletul acțiunii.

Comments

comments